Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Volwassenenfonds Gemeente Opsterland gestart

  De gemeente Opsterland vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen aan sport en cultuur. Daarom is per 1 december Volwassenenfonds gestart.

  Bugel
 • Opsterland is klaar voor barre winter

  De gemeente Opsterland is klaar voor een eventuele winter met sneeuw en ijs. De buitendienst traint al met moderne machines en digitale hulpmiddelen om de wegen ook bij mogelijke gladheid begaanbaar te houden.

  Strooiauto met Anko
 • Orange the world

  Oranje, dat is vanaf donderdag 25 november de kleur van het Lycklamahûs aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. De gemeente Opsterland vraagt daarmee aandacht voor Orange the World, een internationale campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen meisjes en vrouwen.

  Lycklamahus Beetsterzwaag
 • Melding carbidschieten

  Wilt u carbidschieten op oudejaarsdag in de gemeente Opsterland? Dan moet u een melding doen bij de gemeente. Vul vóór 17 december het formulier  'Melding carbidschieten' in. U kunt geen Melding carbidschieten meer insturen.

  Veilig carbidschieten
 • Kabinet komt met uitbreiding steun na nieuwe coronamaatregelen

  Er komt financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november gelden. Het kabinet vervangt de eerder aangekondigde regeling Vaste Lasten Nachtsluiting horeca (VLN) door de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het doel is getroffen ondernemers te ondersteunen met het betalen van hun vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van 2021. Er komt ook aanvullende steun voor evenementen die door het aangekondigde verbod niet kunnen doorgaan. Daarnaast komt er steun voor de landbouwsector, de culturele sector en de sportsector.

  Corona terras
 • Dag van de Mantelzorg

  Vandaag vindt in heel Nederland de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats. Mantelzorgers zijn onzichtbare helden en vandaag staan ze in heel het land in de schijnwerpers.

  Mantelzorg
 • Raad Opsterland keurt begroting 2022 goed

  De gemeenteraad van Opsterland heeft vandaag met algemene stemmen goedkeuring verleend aan de begroting voor volgend jaar. De gemeente is financieel gezond, vertelde wethouder financiën Rob Jonkman. ,,De begroting 2022 is keurig sluitend.”

  Hamer raadsvergadering
 • Begrotingsraad op 8 november 2021

  Op maandag 8 november vindt er vanaf 19.30 uur een besluitvormende raadsvergadering plaats in de raadzaal in Beetsterzwaag. De vergadering staat in het teken van de begroting 2022. De bijeenkomst is live te volgen via de gemeentewebsite.

  Gemeenteraad raadzaal
 • Doe-middag aangepast sporten

  Sport Fryslân organiseerde vandaag in Beetsterzwaag een informatieve doe-middag met aangepast sporten.

  Alyda Norbruis en Libbe de Vries aangepast sporten
 • Veerkrachtig landschap

  Bent u ook nieuwsgierig naar wat de Regio Deal inhoudt? Om hier een beeld van te geven is er een filmpje gemaakt. Kijk voor meer informatie over de Regio Deal op www.regiodealzuidoostfriesland.nl

  Opsterland
 • Een 'Spaanse' zonnestraal in Nij Beets

  Watersporters die over het Polderhoofdkanaal passeren, fietsers en wandelaars die Nij Beets aandoen, knipperen even met de ogen. Ze zullen zich een moment in Spanje wanen. Staat daar een creatie van de wereldberoemde mozaïekvirtuoos Antoni Gaudí te schitteren?

  Opening TOP Nij Beets
 • Start uitvoering Sweachsterwei-Gerdyksterwei Lippenhuizen-Beetsterzwaag

  In het najaar van 2021 wordt gestart met de uitvoering van de afwaardering van de Sweachster- en Gerdyksterwei in Lippenhuizen en Beetsterzwaag. Dit betekent dat de weg veiliger wordt gemaakt. Meer informatie over de uitvoering leest u hier.

  Sweachsterwei Beetsterwaag
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland