In verband met de coronamaatregelen hanteren wij een aangepaste dienstverlening en zijn wij alleen op afspraak geopend.

Gemeenteraad

Gemeenteraad raadzaal

De gemeenteraad van Opsterland telt 21 leden, verdeeld over 9 fracties (politieke partijen). De burgemeester is de voorzitter van de raad, maar heeft geen stemrecht. De gemeenteraad is de volksvertegenwoordiging van de gemeente.

Kalender raadsvergaderingen

Wanneer vergadert de gemeenteraad? De gemeenteraad vergadert in principe 2 keer per maand. De agenda's worden hier gepubliceerd op de gemeentepagina in de Sa.

Tijdens de raadsvergaderingen en de oriënterende raadsbijeenkomsten worden er live-opnamen gemaakt. Deze zijn, ook na de vergaderingen, via onderstaande button terug te zien.

Bekijk de kalender en raadsvergaderingen online

Raadszaal overzicht

Raadsnieuws

  • Op maandag 29 november vindt er vanaf 19.30 uur een oriënterende raadsbijeenkomst plaats. Vanwege de coronacrisis komt de gemeenteraad niet bij elkaar in de raadzaal in Beetsterzwaag, maar wordt er via een digitale liveverbinding vergaderd.
    Gemeenteraad raadzaal
  • De gemeenteraad van Opsterland heeft vandaag met algemene stemmen goedkeuring verleend aan de begroting voor volgend jaar. De gemeente is financieel gezond, vertelde wethouder financiën Rob Jonkman. ,,De begroting 2022 is keurig sluitend.”
    Hamer raadsvergadering
  • Op maandag 8 november vindt er vanaf 19.30 uur een besluitvormende raadsvergadering plaats in de raadzaal in Beetsterzwaag. De vergadering staat in het teken van de begroting 2022. De bijeenkomst is live te volgen via de gemeentewebsite.
    Gemeenteraad raadzaal