Let op: het Publiekscentrum is alleen op afspraak geopend. Maak direct een afspraak

Tijdens de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden. Kijk hiervoor op openingstijden feestdagen.

Gemeenteraad

Gemeenteraad raadzaal

De gemeenteraad van Opsterland telt 21 leden, verdeeld over 9 fracties (politieke partijen). De burgemeester is de voorzitter van de raad, maar heeft geen stemrecht. De gemeenteraad is de volksvertegenwoordiging van de gemeente.

Kalender raadsvergaderingen

Wanneer vergadert de gemeenteraad? De gemeenteraad vergadert in principe 2 keer per maand. De agenda's worden hier gepubliceerd op de gemeentepagina in de Sa.

Tijdens de raadsvergaderingen en de oriënterende raadsbijeenkomsten worden er live-opnamen gemaakt. Deze zijn, ook na de vergaderingen, via onderstaande button terug te zien.

Bekijk de kalender en raadsvergaderingen online

Raadszaal overzicht

Raadsnieuws

 • Nieuwe raad Opsterland geïnstalleerd

  Woensdagavond 30 maart is de nieuwe raad geïnstalleerd. We zien uit naar de komende vier jaar en wensen iedereen veel succes.

  Raad geïnstalleerd
 • Koninklijke onderscheiding voor vier raadsleden

  Tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad van Opsterland werd op maandag 28 maart afscheid genomen van maar liefst tien raadsleden. Vier van hen ontvingen voor hun jarenlange inzet en hun maatschappelijke verdiensten een koninklijke onderscheiding.

  Koninklijke onderscheiding raadsleden
 • Liveblog - Gemeenteraadsverkiezingen 2022

  Woensdag 16 maart 2022 gaat Opsterland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezing. Ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart is voor alle kiezers al een aantal stembureaus open. Via dit liveblog houden we u, tot aan de definitieve uitslag, op de hoogte.

  Vervroegd stemmen gemeenteraadsverkiezingen

Meer informatie

Heeft u nog vragen? 

Neem contact op met de griffie

Hamer raadsvergadering