Let op: het Publiekscentrum is alleen op afspraak geopend. Maak direct een afspraak

Gemeenteraad

Gemeenteraad raadzaal

De gemeenteraad van Opsterland telt 21 leden, verdeeld over 8 fracties (politieke partijen). De burgemeester is de voorzitter van de raad, maar heeft geen stemrecht. De gemeenteraad is de volksvertegenwoordiging van de gemeente.

Kalender raadsvergaderingen

Wanneer vergadert de gemeenteraad? De gemeenteraad vergadert in principe 2 keer per maand. De agenda's worden hier gepubliceerd op de gemeentepagina in de Sa.

Tijdens de raadsvergaderingen en de oriënterende raadsbijeenkomsten worden er live-opnamen gemaakt. Deze zijn, ook na de vergaderingen, via onderstaande button terug te zien.

Bekijk de kalender en raadsvergaderingen online

Gemeenteraad Opsterland 2022-2026

Raadsnieuws

 • Ellen van Selm voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend

  Vanavond heeft de gemeenteraad van Purmerend bekend gemaakt dat Ellen van Selm wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend. Zij is sinds
  1 december 2014 burgemeester van Opsterland.

  Ellen van Selm
 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Opsterland is grensverleggend

  De gemeente Opsterland is uitgeroepen tot `meest grensverleggende gemeente van Nederland’. Op het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nam een delegatie van het gemeentebestuur vanmorgen de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

  Global Goals

Meer informatie

Heeft u nog vragen? 

Neem contact op met de griffie

Hamer raadsvergadering