Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Besluitvormende raadsvergadering op maandag 5 juni 2023

  De besluitvormende raadsvergadering zal op maandag 5 juni 2023 plaatsvinden in de raadszaal te Beetsterzwaag. Publiek is van harte welkom. De bijeenkomst is ook live te volgen via de gemeentewebsite.

 • Openbare oriënterende raadsbijeenkomst op 22 mei 2023

  De openbare oriënterende raadsbijeenkomst zal op maandag 22 mei plaatsvinden in de raadszaal te Beetsterzwaag. Publiek is van harte welkom, maar de bijeenkomst is ook live te volgen via de gemeentewebsite.

 • Besluitvormende raadsvergadering op 3 april 2023

  Op maandag 3 april vindt er vanaf 19.30 uur een besluitvormende raadsvergadering plaats in de raadszaal in Beetsterzwaag.

 • Gemeenteraad Opsterland stelt begroting 2023 unaniem vast

  Tijdens de raadsvergadering van 7 november 2022 heeft de gemeenteraad de Begroting voor 2023 unaniem vastgesteld. In de begroting wordt aangegeven wat de verwachte inkomsten en uitgaven van de gemeente zijn. Omdat het over alle plannen voor volgend jaar gaat, wordt hier apart over vergaderd.

 • Lex Roolvink waarnemend burgemeester Opsterland

  Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok heeft op het provinciehuis MSc Lex Roolvink beëdigd als waarnemend burgemeester van Opsterland. Roolvink volgt Ellen van Selm op die burgemeester wordt van Purmerend.

 • Ellen van Selm voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend

  Vanavond heeft de gemeenteraad van Purmerend bekend gemaakt dat Ellen van Selm wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend. Zij is sinds
  1 december 2014 burgemeester van Opsterland.

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

 • Opsterland is grensverleggend

  De gemeente Opsterland is uitgeroepen tot `meest grensverleggende gemeente van Nederland’. Op het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nam een delegatie van het gemeentebestuur vanmorgen de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

 • Raad ontvangt pamflet van LTO Opsterland

  De Hoofdstraat in Beetsterzwaag stroomde vanavond vol met trekkers. De gemeenteraad ontving er -voorafgaand aan de oriënterende raadsvergadering- een pamflet van zo’n 50 Opsterlandse boeren. Namens de boeren sprak voorzitter Bert van den Brink van LTO Opsterland (de ondernemersvereniging voor boeren en tuinders) de raadsleden toe.

 • Opsterland presenteert nieuw college

  De gemeente Opsterland heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad aanvaardde op dinsdagavond 21 juni de vorming van de nieuwe coalitie en de benoeming van de vier wethouders in het college.

 • Nieuwe raad Opsterland geïnstalleerd

  Woensdagavond 30 maart is de nieuwe raad geïnstalleerd. We zien uit naar de komende vier jaar en wensen iedereen veel succes.

 • Koninklijke onderscheiding voor vier raadsleden

  Tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad van Opsterland werd op maandag 28 maart afscheid genomen van maar liefst tien raadsleden. Vier van hen ontvingen voor hun jarenlange inzet en hun maatschappelijke verdiensten een koninklijke onderscheiding.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland