Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Volgende fase herstraten Ikesingel de Hemrik

  Op maandag 22 augustus wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Verloting bouwkavels Gorredijk en Ureterp

  Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp.

  Durk Durkzs Bouwkavels
 • Aanvraag energietoeslag

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Wegafsluiting Merkebuorren Wijnjewoude

  Vanaf maandag 5 september tot en met 14 oktober is de weg afgesloten tussen Merkebuorren huisnummer 96 t/m 105 in verband met wegwerkzaamheden.

  Wegwerkzaamheden
 • Stremming Tolhekbuurt in Nij Beets

  Wegens het onderhoud aan de wegen is de Tolhekbuurt in Nij Beets gestremd vanaf maandag 5 tot en met 16 september.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Heeft u geldzorgen?

  Veel Nederlanders maken zich vaak zorgen over geld en steeds meer huishoudens krijgen te maken met (problematische) schulden. In gemeente Opsterland is dit helaas niet anders.

  Geld
 • Volgende fase herstraten van de Ikesingel te Hemrik.

  Op maandag 18 juli wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  Wegwerkzaamheden
 • Ellen van Selm voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend

  Vanavond heeft de gemeenteraad van Purmerend bekend gemaakt dat Ellen van Selm wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend. Zij is sinds
  1 december 2014 burgemeester van Opsterland.

  Ellen van Selm
 • Welkom nieuwe Nederlanders!

  Donderdagmiddag 7 juli 2022 was het feest in het Lycklamahûs in Beetsterzwaag, want daar werden elf inwoners van Opsterland genaturaliseerd. Zij legden de eed of belofte af en kregen daarna van burgemeester Ellen van Selm het officiële certificaat van het Nederlanderschap.

 • Lokaal Sportakkoord: doe een aanvraag!

  Heeft u een idee dat bijdraagt aan één of meerdere thema’s van het 'Lokaal Sportakkoord'? Of heeft u een concreet plan voor uw sportvereniging in samenwerking met andere partijen in de buurt? Doe dan een aanvraag!

  Sporten
 • Ontdek de drie - of vierwielfiets

  Heb je wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of je evenwicht niet zo goed meer is. Een driewielfiets houd je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan op 14 juli naar de gratis Ontdekdag van de Fietsersbond.

  Drie nieuwe doortraproutes
 • Stremming Hege Kamp te Ureterp

  Stremming Hege Kamp te Ureterp van 6 juli tot en met 15 juli 2022, tussen nr. 43 en nr. 62.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland