Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Aanvraag energietoeslag

  Inwoners van Opsterland met een bijstandsuitkering hebben inmiddels de energietoeslag van 800 euro ontvangen. Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Zon schijnt op Lippe Gabriëlsplas

  Opsterland heeft er weer een zonnepark bij. Op donderdag 12 mei 2022 opende wethouder Anko Postma het nieuwe drijvende veld zonnepanelen op de Lippe Gabriëlsplas in Ureterp. Het is, na Nij Beets en Gorredijk, het derde zonnepark in de gemeente.

 • Pilot met Wijk-GGD sluit eerste kwartaal af, wat valt op?

  In de gemeente Opsterland werken, net als in andere gemeenten, partijen als GGZ Friesland, Verslavingszorg Noord-Nederland, woningcorporaties en de politie samen als het gaat om de zorg en veiligheid voor inwoners. Ondanks deze samenwerking zijn er soms inwoners die tussen wal en schip vallen met bijvoorbeeld onbegrepen gedrag als gevolg.

  Lycklamahûs
 • Wethouder Rob Jonkman opent jaarlijkse Himmelwike in Frieschepalen

  Wethouder Rob Jonkman gaf maandagochtend aan het begin van een nieuwe schoolweek het startsein voor de jaarlijkse Himmelwike op de Opsterlandse basisscholen.

  Himmelwike Opsterland 2022 - Rob Jonkman
 • Kermis en voorjaarsmarkt in Gorredijk

  In mei is er kermis en voorjaarsmarkt in Gorredijk. Er zijn daarom verschillende straten en parkeerplaatsen afgesloten.

 • Wegwerkzaamheden Hegebrechsterleane Drachten/Ureterp

  Van 16 mei tot en met 22 juli is de weg afgesloten vanaf de rotonde Ureterpvallaat en tot kruising Hegebrechsterleane/Feart.

  Wegwerkzaamheden
 • Verhalen om te herdenken

  Op initiatief van de werkgroep 4 mei Beetsterzwaag / Olterterp is een film gemaakt door Evert Kronemeijer en Anita Bolier.

  Zonder verleden geen heden
 • Drie inwoners van Opsterland ontvangen Koninklijke onderscheiding

  Dit jaar vond de traditionele lintjesregen weer plaats op het gemeentehuis van Opsterland.

 • Uitnodiging projectenpitch Iepen Mienskipsfûns

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf maandag 11 april 2022 weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns.

  Lycklamahûs
 • Opsterland kiest voor talent - Talententraining

  Gemeente Opsterland heeft zich aangesloten bij de landelijke Gelijke Kansen Alliantie. Gezamenlijk zetten we ons in voor kansengelijkheid binnen het onderwijs. Dat doen we door onder de titel 'Opsterland kiest voor talent' op verschillende manieren te werken aan talentontwikkeling. Daarbij is er aandacht voor de thuis-, school- en leefomgeving van kinderen en jongeren.

  Opsterland kies voor talent kinderen
 • Gemeente Opsterland lanceert drie doortraproutes

  Vandaag lanceren verschillende gemeenten in Friesland zogenaamde Doortraproutes. Doortraproutes zijn routes die iedereen stimuleren om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen. Het zijn autoluwe routes met zo min mogelijk plekken waar je wegen over moet steken. Ideaal voor mensen die zich comfortabel voelen bij een rustige fietsroute.

  Doortraproutes
 • Een Gezondere Kantine? Probeer het eens!

  Het doel van de 'Gezondere Kantine' is om bij (sport)kantines in Opsterland de gezonde keuze de makkelijke keuze te laten zijn en (sport)verenigingen te stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden. In een kantine die ook gezondere producten aanbiedt, maken mensen makkelijker een gezondere keuze.

  Gezondere kantine
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland