Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Koninklijke onderscheiding voor vier raadsleden

  Tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad van Opsterland werd op maandag 28 maart afscheid genomen van maar liefst tien raadsleden. Vier van hen ontvingen voor hun jarenlange inzet en hun maatschappelijke verdiensten een koninklijke onderscheiding.

  Koninklijke onderscheiding raadsleden
 • Fantastisch gebaar uit Ameland voor Oekraïense vluchtelingen in Gorredijk

  Theo de Jong van Hotel Hofker op Ameland deed vandaag een belangeloze schenking aan de gemeente Opsterland voor de Oekraïense vluchtelingen die in Gorredijk opgevangen worden.

 • Geslaagde bijeenkomst over opvang vluchtelingen

  Op woensdag 23 maart jl. vond in Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk de inloopbijeenkomst plaats voor inwoners over de opvang van vluchtelingen in Gorredijk.

 • Uitslagen gemeenteraadsverkiezing

  De uitslag van de gemeenteraadsverkiezing 2022 van de gemeente Opsterland is vastgesteld.

  Zitting centraal stembureau
 • Zitting Centraal Stembureau op 21 maart 2022

  Op maandag 21 maart 2022 vindt om 10.00 uur een openbare zitting van het Centraal Stembureau van de gemeente Opsterland plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De zitting is toegankelijk voor belangstellenden en live te volgen via de website van de gemeente.

  Stembureau Lycklamahûs
 • Symen Abe Hoekstra vindt eerste kievitsei van Opsterland

  Het eerste kievitsei van gemeente Opsterland is op de verkiezingsdag, woensdag 16 maart 2022 om 15.10 uur gevonden.

  Eerste kievitsei
 • Tolken gezocht!

  Om de vluchtelingen uit Oekraïne zo goed mogelijk te kunnen helpen, zijn wij dringend op zoek naar tolken.

  Tolken en vertalen
 • Gemeente Opsterland en haar inwoners bieden opvang aan Oekraïense vluchtelingen

  De Veiligheidsregio Fryslân heeft de Friese gemeenten gevraagd mee te werken aan opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Opsterland heeft ingestemd met het verzoek om in Opsterland in eerste instantie ongeveer 80 tot 100 vluchtelingen op te vangen.

  Vlag Oekraïne
 • Tuindorp op terrein kozijnenfabriek

  Plegt-Vos realiseert woonwijk in Gorredijk. Plegt-Vos heeft het voormalige bedrijfsterrein van De Vries Kozijnen in Gorredijk gekocht. De onderneming en de gemeente Opsterland sluiten een overeenkomst voor de ontwikkeling van de bijzondere locatie. Hier wordt een prachtige nieuwe woonwijk gerealiseerd.

  Luchtfoto
 • Jan Visser uit Hemrik benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

  Jan Visser (74) is vrijdag 11 maart benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als vrijwilliger in het verenigingsleven van zijn woonplaats Hemrik. Burgemeester Ellen van Selm heeft hem in dorpshuis De Bining de versierselen opgespeld die horen bij de Koninklijke onderscheiding.

  Koninklijke onderscheiding Jan Visser
 • Opsterland stemt! Sa! Verkiezingsjournaal

  Woensdag 16 maart is de gemeenteraadsverkiezing. Op het moment dat u uw stem uitbrengt, is er van tevoren al heel wat werk verricht achter de schermen. Wie zijn deze mensen en wat doen ze precies? In samenwerking met de Sa! brengen we hier wekelijks verslag van in het verkiezingsjournaal.

  Sa! Verkiezingsjournaal
 • Samenzijn voor Oekraïne

  Zaterdagmiddag 12 maart 2022 uur kwamen inwoners, Oekraïense vluchtelingen en het gemeentebestuur van Opsterland samen in de tuin van het Lycklamahûs. Samenzijn voor Oekraïne: een moment van bezinning, stilstaan bij de oorlog en met elkaar vrede wensen.

RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland