Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Gezonde start nieuwe bestuursperiode

  Financiële jaarstukken en perspectiefbrief Opsterland. De gemeente Opsterland begint financieel gezond aan een nieuwe bestuursperiode.

  Geldbiljetten
 • Donatie voor Fûgelhelling

  De gemeente Opsterland heeft een donatie gedaan aan de Fûgelhelling in Ureterp. Zaterdag 4 juni overhandigde wethouder Libbe de Vries, namens het college van B&W, de cheque ter waarde van 1000,- euro.

  Donatie Fûgelhelling
 • Geld voor aanpak energiearmoede (witgoedregeling)

  Op dit moment werken we aan een nieuw voorstel voor de aanpak van energiearmoede. De gemeente heeft net als alle andere gemeenten in Nederland geld gekregen van de overheid om de energiearmoede te verminderen daar waar dat kan.

 • Hernieuwde kennismaking tussen dorpssteunpunten en gemeente

  De dorpssteunpunten zijn voor de gemeente Opsterland een belangrijke  samenwerkingspartner. Hier kunnen inwoners op een laagdrempelige manier terecht voor vragen en ondersteuning. Inwoners kunnen bijvoorbeeld bij een dorpssteunpunt terecht voor hulp bij het invullen van een formulier, wel of niet van de gemeente. Door deze hulp en ondersteuning dragen de vrijwilligers van de steunpunten bij aan welzijn in de dorpen. Daarnaast kunnen de steunpunten de gemeente weer voeden met ideeën over hoe het welzijn in de dorpen kan worden vergroot.

  Dorpssteunpunten
 • Stroom tanken in Gorredijk

  Wie elektrisch rijdt, kan vanaf vandaag ook stroom `tanken’ in het winkelcentrum van Gorredijk. Gedeputeerde Avine Fokkens van de provincie Fryslân en wethouder Rob Jonkman namen vanmorgen een laadpaal op het parkeerterrein Hofland in gebruik. Ze `stekkerden’ samen twee auto’s op de laadpaal.

  Laadpaal Gorredijk
 • Dorpsspiegels gemeente Opsterland 2022

  Op 16 mei 2022 heeft u een brief ontvangen over de Dorpsspiegels gemeente Opsterland 2022. Heeft u de vragenlijst al ingevuld? Hartelijk dank daarvoor! Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan vragen wij u om dit alsnog te doen. Wij waarderen het enorm als u deze invult!

  Enqûete
 • Kwijtschelding schulden voor gedupeerden toeslagaffaire in gemeente Opsterland

  De gemeente Opsterland wacht niet op wetgeving vanuit het Rijk waarin wordt geregeld dat schulden van gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire worden kwijtgescholden.

  Telraam
 • Heerlijk zitten in de natuur

  "Natuur dicht bij huis, al is het kleinschalig, daar kun je echt van genieten." Wethouder Anko Postma nam woensdag met genoegen plaats op een nieuw zitbankje in het groene gebied aan de Stationsweg in Gorredijk.

  Bankje Geaflecht
 • Opsterland start met kerkenvisie

  We willen de kerken in Opsterland, ons religieus erfgoed, in goede staat bewaren. Daarom gaat de gemeente, samen met eigenaren van kerkelijke gebouwen, de kerkenvisie ontwikkelen.

  Kerk Beetsterzwaag
 • Zon schijnt op Lippe Gabriëlsplas

  Opsterland heeft er weer een zonnepark bij. Op donderdag 12 mei 2022 opende wethouder Anko Postma het nieuwe drijvende veld zonnepanelen op de Lippe Gabriëlsplas in Ureterp. Het is, na Nij Beets en Gorredijk, het derde zonnepark in de gemeente.

 • Pilot met Wijk-GGD sluit eerste kwartaal af, wat valt op?

  In de gemeente Opsterland werken, net als in andere gemeenten, partijen als GGZ Friesland, Verslavingszorg Noord-Nederland, woningcorporaties en de politie samen als het gaat om de zorg en veiligheid voor inwoners. Ondanks deze samenwerking zijn er soms inwoners die tussen wal en schip vallen met bijvoorbeeld onbegrepen gedrag als gevolg.

  Lycklamahûs
 • Wethouder Rob Jonkman opent jaarlijkse Himmelwike in Frieschepalen

  Wethouder Rob Jonkman gaf maandagochtend aan het begin van een nieuwe schoolweek het startsein voor de jaarlijkse Himmelwike op de Opsterlandse basisscholen.

  Himmelwike Opsterland 2022 - Rob Jonkman
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland