Let op: het Publiekscentrum is alleen op afspraak geopend. Maak direct een afspraak

Toerist

Bos Opsterland

De gemeente Opsterland ligt midden in de Friese Wouden in het zuidoosten van Fryslân. Het Opsterlandse landschap met bos, heide, natuurgebieden, grasland, kanalen en veengebieden is uniek in de regio. Dit landschap in combinatie met rust, ruimte en een goede bereikbaarheid via A7 en N381 maakt Opsterland tot een erg aantrekkelijke woon- en recreatiegemeente.

Nieuws - Toerist

 • Heerlijk zitten in de natuur

  "Natuur dicht bij huis, al is het kleinschalig, daar kun je echt van genieten." Wethouder Anko Postma nam woensdag met genoegen plaats op een nieuw zitbankje in het groene gebied aan de Stationsweg in Gorredijk.

  Bankje Geaflecht
 • Gemeente Opsterland lanceert drie doortraproutes

  Vandaag lanceren verschillende gemeenten in Friesland zogenaamde Doortraproutes. Doortraproutes zijn routes die iedereen stimuleren om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen. Het zijn autoluwe routes met zo min mogelijk plekken waar je wegen over moet steken. Ideaal voor mensen die zich comfortabel voelen bij een rustige fietsroute.

  Doortraproutes
 • Nieuwe subsidieregeling voor Cultuur Evenementen

  Sinds 2016 is er een subsidieregeling voor cultuur in de gemeente Opsterland: Cultuur Promotie 2016. Er is besloten om deze regeling te verbeteren.

  Bigband saxofoon

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Tuin terras