Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Oproep: zelfstandige woonruimtes gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

  Door de inval in Oekraïne is een grote stroom mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Opsterland is gastvrij en wil deze mensen dan ook opvang bieden. Wij hebben uw hulp hierbij nodig. Burgemeester Ellen van Selm doet namens het college en de gemeenteraad een dringende oproep:

  Hart
 • Opsterland eert haar afvalhelden

  Het is weer de landelijke ‘Week van de Afvalhelden’ (7 t/m 13 maart 2022). Reden voor de gemeente Opsterland om iedereen die in de afvalbranche werkt, in het zonnetje te zetten.

  Afvalhelden
 • Informatie over opvang vluchtelingen Oekraïne

  Op 24 februari 2022 is Rusland Oekraïne binnengevallen. Door de oorlog ontvluchten mensen uit Oekraïne hun land. Een deel daarvan zal mogelijk naar Nederland komen en dus ook naar onze gemeente. Wij kunnen ons voorstellen dat u als inwoner vragen heeft.

  Vluchteling
 • Burgemeester Ellen van Selm en wethouder De Vries tekenen het Pact van de Vriendschap

  Op vrijdag 4 maart ondertekende burgemeester Ellen van Selm samen met wethouder Libbe de Vries het Pact van de Vriendschap. De ondertekening vond plaats tijdens de Karavaan van de Vriendschap, een initiatief van Simon Vuyk.

  Karavaan van de Vriendschap
 • Hulp vluchtelingen Oekraïne

  Op 24 februari 2022 is Rusland Oekraïne binnengevallen. Door de oorlog ontvluchten mensen uit Oekraïne hun land. Een deel daarvan zal mogelijk naar Nederland komen. Nu is nog niet precies te overzien wat er op ons afkomt, maar Opsterland is zeker bereid om een gastvrije rol te spelen als er wordt gevraagd om opvang van oorlogsvluchtelingen.

  Vluchtelingen
 • Gebiedsteamloketten weer geopend

  Vanaf 1 maart 2022 kunt u tijdens de openingsuren weer binnenlopen bij de loketten in Gorredijk en Ureterp. In Beetsterzwaag is het loket tot 1 april alleen op afspraak geopend.

  Zorg
 • Nieuwe subsidieregeling voor Cultuur Evenementen

  Sinds 2016 is er een subsidieregeling voor cultuur in de gemeente Opsterland: Cultuur Promotie 2016. Er is besloten om deze regeling te verbeteren.

  Bigband saxofoon
 • Opsterland gastvrij voor vluchtelingen Oekraïne

  De gemeente Opsterland is bereid vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen, mocht die vraag komen. Die toezegging deed burgemeester Ellen van Selm maandagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

  Vlag Oekraïne
 • Opsterland kleurt geel en blauw

  De gemeente Opsterland is solidair met de bevolking van Oekraïne. Burgemeester Ellen van Selm drukte maandagavond tijdens de raadsvergadering haar medeleven en het medeleven van de inwoners van haar gemeente uit.

  Lycklamahûs kleuren Oekraïne
 • Einde meeste coronamaatregelen

  Afgelopen nacht zijn vanaf 0.00 uur bijna alle coronamaatregelen versoepeld.
  U hoeft alleen nog een mondkapje te dragen in en rond het openbaar vervoer en luchthavens. Ook blijft het thuiswerkadvies gelden. Voor evenementen- en horecalocaties binnen met meer dan 500 bezoekers en zonder vaste zitplaats geldt nog wel: Testen voor Toegang verplicht.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2022

  Op 25 februari 2022 ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing en de WOZ-waarde. Ook de afrekening over 2021 van  de Diftar vindt u op de aanslag.

 • Persconferentie 15 februari - Nederland weer open in 3 stappen

  Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen.

  Gemeente Opsterland
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland