• Vandaag vindt in heel Nederland de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats. Mantelzorgers zijn onzichtbare helden en vandaag staan ze in heel het land in de schijnwerpers.
  Mantelzorg
 • De gemeenteraad van Opsterland heeft vandaag met algemene stemmen goedkeuring verleend aan de begroting voor volgend jaar. De gemeente is financieel gezond, vertelde wethouder financiën Rob Jonkman. ,,De begroting 2022 is keurig sluitend.”
  Hamer raadsvergadering
 • GGD Fryslân opent op verschillende plekken tijdelijke pop-up locaties. Op deze tijdelijke locaties kunt u zonder afspraak langskomen voor een prik tegen het coronavirus. Ook bent u van harte welkom als u nog vragen heeft over het coronavirus en het vaccin. De arts beantwoordt graag uw vragen. 
  Pop-up priklocatie GGD Fryslân
 • Op maandag 8 november vindt er vanaf 19.30 uur een besluitvormende raadsvergadering plaats in de raadzaal in Beetsterzwaag. De vergadering staat in het teken van de begroting 2022. De bijeenkomst is live te volgen via de gemeentewebsite.
  Gemeenteraad raadzaal
 • Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. Daarom is per 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om uzelf en anderen te beschermen.
  Coronabewijs
 • Sport Fryslân organiseerde vandaag in Beetsterzwaag een informatieve doe-middag met aangepast sporten.
  Alyda Norbruis en Libbe de Vries aangepast sporten
 • Bent u ook nieuwsgierig naar wat de Regio Deal inhoudt? Om hier een beeld van te geven is er een filmpje gemaakt. Kijk voor meer informatie over de Regio Deal op www.regiodealzuidoostfriesland.nl
  Opsterland
 • Watersporters die over het Polderhoofdkanaal passeren, fietsers en wandelaars die Nij Beets aandoen, knipperen even met de ogen. Ze zullen zich een moment in Spanje wanen. Staat daar een creatie van de wereldberoemde mozaïekvirtuoos Antoni Gaudí te schitteren?
  Opening TOP Nij Beets
 • Op maandag 1 november vindt er vanaf 19.30 uur een oriënterende raadsbijeenkomst plaats in de raadzaal in Beetsterzwaag. De bijeenkomst is live te volgen via de gemeentewebsite. Vanwege de coronamaatregelen is de publieke tribune nog gesloten. Pers en insprekers zijn welkom op aanmelding.
  Gemeenteraad raadzaal