Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Herdenking Allardsoog

  Vandaag, vrijdag 8 april, vond rond 13.30 uur de herdenking en de kranslegging bij het Verzetsmonument in Allardsoog plaats. Het is 77 jaar geleden dat in de buurt van het verzetsmonument tien verzetsstrijders zijn gefusilleerd, terwijl de oorlog in deze omgeving op 13 april voorbij was.

  Herdenking verzetsmonument Allardsoog
 • Een warm welkom

  Vandaag verwelkomen we de eerste vluchtelingen in de woningen van Elkien aan de Trimbeets in Gorredijk. Een warm welkom, want de afgelopen dagen is er met man en macht geklust en gewerkt om de woning in te richten.

  welkom
 • Informatie militaire oefening

  Binnenkort oefenen militairen in of in de buurt van de gemeente Opsterland. De militaire oefening wordt gehouden van 9 mei t/m 12 mei 2022.

  Defensie
 • Stremming i.v.m. onderhoud aan de weg

  De gemeente Opsterland laat de komende periode onderhoud verrichten aan de Oude Singel in Gorredijk.

  Wegwerkzaamheden
 • Update informatie over vluchtelingenopvang Oekraïne

  Helaas woedt de oorlog in Oekraïne voort. Een aantal weken geleden gaven wij aan dat nog niet precies te overzien was wat er op ons afkomt. We zijn intussen een aantal weken verder. Hier vindt u een update over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze gemeente.

  Hart Oekraine
 • Fiets mee tijdens de opening van de doortraproute

  Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar, op latere leeftijd kan bewegen ook lastiger worden, omdat de balans vinden bijvoorbeeld moeilijker is geworden. 

  Fietsen ouderen
 • Verbinding tussen vrijwilligers en organisaties

  Zaterdag 2 april kon Code Hans weer een fysieke vrijwilligersmarkt organiseren. De markt van vorig jaar was uiteraard online. Dit jaar was iedereen welkom in de bibliotheek van Gorredijk.

  Opening vrijwilligersmarkt Gorredijk
 • Frisian Flag luchtmachtoefening en test luchtalarm

  Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 8 april oefenen vliegtuigen en helikopters boven Fryslân, Noord-Holland en het Waddengebied. Frisian Flag is een jaarlijkse oefening van de luchtmacht. Twee weken lang oefenen internationale deelnemers complexe missies met elkaar.

  Vlag Oekraïne
 • Tijdelijke pop-up locaties voor coronavaccinatie in Bakkeveen en Gorredijk

  GGD Fryslân opent een tijdelijke pop-up locatie voor coronavaccinatie in Bakkeveen en Gorredijk. Bij de pop-up locaties kunt u zonder afspraak terecht voor een eerste prik, een tweede prik of een extra prik (boostervaccinatie). Ook als u vragen heeft over het coronavirus en het vaccin, kunt u op de pop-up locaties terecht.

  Corona prik
 • Nieuwe raad Opsterland geïnstalleerd

  Woensdagavond 30 maart is de nieuwe raad geïnstalleerd. We zien uit naar de komende vier jaar en wensen iedereen veel succes.

  Raad geïnstalleerd
 • Gladheidsbestrijding live volgen

  Als het glad is, strooit gemeente Opsterland volgens een strooiroute. De route is verdeeld naar het gebruik en bereikbaarheid van de wegen. Op werkdagen tussen 16.00 en 7.30 uur en weekends tussen vrijdagmiddag 16.00 tot maandagochtend 7.30 uur kunt u onze gladheidsbestrijding live volgen.

  Sneeuw op weg
 • Waar en wanneer worden dode vogels opgeruimd?

  Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom een gemelde dode vogel niet altijd (direct) wordt opgehaald?  Dode vogels worden in elk geval opgeruimd op locaties die gemakkelijk toegankelijk zijn én waar veel mensen komen. De reden daarvoor is om de kans te verkleinen dat mensen of hun huisdieren besmet raken met het virus door contact met dode vogels. Daarnaast beoordelen gemeenten en terreinbeheerders (zoals It Fryske Gea, Staatbosbeheer en Natuurmonumenten) of grote aantallen dode vogels in minder gemakkelijk toegankelijke gebieden worden opgeruimd.  

  Vogelgriep
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland