Bekijk het overzicht van actuele nieuwsberichten van de gemeente Opsterland.

 • Laura Meijer per 1 december griffier in Opsterland

  Mevrouw Laura Meijer (34) wordt per 1 december raadsgriffier van de gemeente Opsterland. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 10 oktober zal de gemeenteraad dit raadsbesluit nemen. De beëdiging is op een later moment in december 2022.

  Koningsdiep
 • N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer tijdelijk afgesloten

  De N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer is toe aan onderhoud. Daarom werkt de provincie de komende tijd aan de weg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de weg tijdelijk afgesloten.

  Wegwerkzaamheden
 • Betaling 500 euro energietoeslag

  Rond 22 september is de extra €500,00 energietoeslag uitgekeerd aan inwoners die eerder de energietoeslag hebben ontvangen (€800,00).

  Geldbiljetten
 • Werkzaamheden plan Loevestein Gorredijk

  Aannemersbedrijf Baas b.v. voert werkzaamheden uit aan de nutsvoorzieningen in plan Loevestein te Gorredijk. Als gevolg van deze werkzaamheden is kruising het Skutsje / Delling voor het doorgaande verkeer afgesloten.

  Wegwerkzaamheden
 • Sport Fryslân lanceert YnBeweging app

  We weten allemaal dat genoeg bewegen belangrijk is. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het brengt mensen samen. Dat is precies wat Sport Fryslân voor ogen heeft met de nieuwe YnBeweging app. Een app die sportverenigingen en initiatieven samen brengt met gebruikers, in dit geval inwoners van de gemeente Opsterland.

  Bewegen app
 • Uitnodiging afscheid burgemeester Ellen van Selm

  Na een periode van bijna acht jaar nemen we afscheid van burgemeester Ellen van Selm nu zij is voorgedragen als burgemeester van Purmerend.

  Ellen van Selm
 • Gemeentehuis woensdagmiddag 14 september gesloten

  Woensdag 14 september is het gemeentehuis vanaf 12.00 uur gesloten. Deze middag nemen we afscheid van burgemeester Ellen van Selm.

  Gemeente Opsterland
 • Pitchavond Iepen Mienskipsfûns en Regiofonds

  Op donderdagavond 8 september krijgen initiatiefnemers met een goed idee voor de leefbaarheid in Fryslân de mogelijkheid om hun projectidee te pitchen. Op deze avond kunnen initiatieven voor zowel het Iepen Mienskipsfûns Fryslân als het Regiofonds worden gepresenteerd ten overstaan van de adviescommissie Zuidoost-Fryslân.

  Friese vlag
 • Verloting bouwkavels Gorredijk en Ureterp

  Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp.

  Durk Durkzs Bouwkavels
 • 500 euro energietoeslag extra

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Wegafsluiting Merkebuorren Wijnjewoude

  Vanaf maandag 5 september tot en met 14 oktober is de weg afgesloten tussen Merkebuorren huisnummer 96 t/m 105 in verband met wegwerkzaamheden.

  Wegwerkzaamheden
 • Heeft u geldzorgen?

  Veel Nederlanders maken zich vaak zorgen over geld en steeds meer huishoudens krijgen te maken met (problematische) schulden. In gemeente Opsterland is dit helaas niet anders.

  Geld
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland