Hier vindt u de Kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Opsterland. Ook vindt u hier de partijprogramma's en de Sa! Verkiezingswijzer en Verkiezingskrant.

Kandidatenlijsten 

Onder het kopje 'Kandidatenlijsten 2022' onderaan deze pagina kunt u het document 'Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Opsterland'  als PDF downloaden. Daarop staan de partijen en hun kandidaten waarop u kunt stemmen. 

Kandidatenlijsten 2022

Bent u blind of slechtziend?

U kunt ook de 'Kandidatenlijsten verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Opsterland' voor laten lezen via de voorleesfunctie. Klik op de ReadSpeaker docReader voorleesknop die naast elke document-link op deze website te vinden is.

Verkiezingskrant

Sa! Verkiezingswijzer

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezing 2022 heeft Sa! een verkiezingswijzer gemaakt, hierin geven partijen antwoord op stellingen. Meer weten? Ga naar de website van Sa!

Sa! Verkiezingswijzer 

Sa! Verkiezingskrant

Op 9 maart heeft de Sa! een speciale verkiezingskrant over de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart uitgebracht. Dit staat erin: interview met raadsleden over de Opsterlandse gemeenteraad, de gemeenteraad in de praktijk, feiten en weetjes over het stemmen en informatie van deelnemende politieke partijen. Online lezen kan ook:

Sa! Verkiezingskrant

Meer over de gemeenteraad

www.opsterland.nl/gemeenteraad

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland