De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken of speeltuinen. Die openbare ruimte willen we schoon, heel en veilig houden. Samen kunnen we onze gemeente leefbaar houden.

Iets mis met de openbare ruimte?

Valt u iets op in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een losse stoeptegel, illegale afvaldumping, vernieling van een speeltoestel of een gevaarlijke situatie door gemeentelijke bomen bijv. omgewaaid of takken op de weg? Meld het!

Melding openbare ruimte doen

BuitenBeter

Hoe werkt het?

Bekijk eerst op de kaart of uw melding al door iemand anders is gedaan. Is dat niet zo? Klik dan op ‘Nieuwe melding’ om uw melding te doen. U kunt uw melding anoniem doen of uw gegevens achterlaten. U wordt dan op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding. Handhavingszaken kunnen niet anoniem worden gedaan en worden vanwege privacy niet op de kaart getoond.  

Doe uw melding via de BuitenBeter app!

De gratis BuitenBeter app is beschikbaar voor Android en iOS. U kunt de app downloaden via de Apple store  of Google Playstore. U meldt zich één keer aan als inwoner van de gemeente Opsterland. Daarna kunt u heel eenvoudig meldingen doorgeven. De app leidt u door het menu. De smartphone voegt de locatie toe. Ook een foto is zo bijgevoegd. De melding komt direct bij onze buitendienst terecht en wordt dan in behandeling genomen. Als u uw gegevens achterlaat, wordt u op de hoogte gehouden van de afhandeling van uw melding.

Logo BuitenBeter

Uitgangspunten onderhoud openbare ruimte

Nieuwsgierig wat onze uitgangspunten zijn voor het onderhouden van de openbare ruimte? Kijk dan eens in ons Beeldkwaliteitsplan Beheer Openbare Ruimte (PDF).

Plan downloaden

Contact melding doen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een melding doen?

Neem contact op met het Publiekscentrum

Buitendienst