De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken of speeltuinen. Die openbare ruimte willen we schoon, heel en veilig houden. Samen kunnen we onze gemeente leefbaar houden.

Iets mis met de openbare ruimte?

Valt u iets op in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een losse stoeptegel, illegale afvaldumping, vernieling van een speeltoestel of een gevaarlijke situatie door gemeentelijke bomen bijv. omgewaaid of takken op de weg? Meld het!

Melding openbare ruimte doen

Meld het ons via de MijnGemeente App

Hoe werkt het?

Bekijk eerst op de kaart(externe link) of uw melding al door iemand anders is gedaan. Is dat niet zo? Klik dan op ‘Nieuwe melding’ om uw melding te doen. U kunt uw melding anoniem doen of uw gegevens achterlaten. U wordt dan op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding. Handhavingszaken kunnen niet anoniem worden gedaan en worden vanwege privacy niet op de kaart getoond.  

Video Melding doen openbare ruimte

Deze video is gepubliceerd op 24-07-2019

Doe uw melding via MijnGemeente App!

De gratis MijnGemeente App is beschikbaar voor Android en iOS. U kunt de app downloaden via de Appstore (externe link) of Google Playstore(externe link). U meldt zich één keer aan als inwoner van de gemeente Opsterland. Daarna kunt u heel eenvoudig meldingen doorgeven. De app leidt u door het menu. De smartphone voegt de locatie toe. Ook een foto is zo bijgevoegd. De melding komt direct bij onze buitendienst terecht en wordt dan in behandeling genomen. Als u uw gegevens achterlaat, wordt u op de hoogte gehouden van de afhandeling van uw melding.

Klacht indienen

Bent u niet tevreden over ons werk of over ons gedrag? Dan kunt u een klacht indienen (uiting van onvrede).

Klacht indienen

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente, dan dient u een bezwaar in. Het gaat daarbij om een besluit dat rechtstreeks nadelige gevolgen voor u heeft.

Bezwaarschrift indienen

Verschil tussen bezwaar- en klachtenprocedure

De bezwaarprocedure is iets anders dan de klachtenprocedure. Een klacht dient u in als u niet tevreden bent over een gedraging van een gemeentelijk ambtenaar. Een bezwaar dient u in als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Het gaat daarbij om een besluit dat rechtstreeks nadelige gevolgen voor u heeft. 

Uitgangspunten onderhoud openbare ruimte

Nieuwsgierig wat onze uitgangspunten zijn voor het onderhouden van de openbare ruimte? Kijk dan eens in ons Beeldkwaliteitsplan Beheer Openbare Ruimte (PDF).

Plan downloaden

Contact melding doen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een melding doen?

Neem contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland