Bent u nieuwsgierig naar wat raadsleden doen en hoe de gemeenteraad werkt? Of heeft u altijd al een raadsvergadering bij willen wonen? De gemeenteraad van Opsterland wil inwoners graag kennis laten maken met het politieke bestuur van de gemeente. Ook wil de raad laten zien wat de werkzaamheden van de gemeenteraad inhouden. Daarom biedt de raad u de mogelijkheid om als speciale ‘Gast van de Raad’ voor en tijdens de raadsvergadering een kijkje te nemen in de politieke keuken van Opsterland.

Programma Gast van de Raad

U wordt samen met de andere gasten rond 18.00 uur op de avond van de raadsvergadering ontvangen in het gemeentehuis. Van tevoren krijgt u de agenda en de stukken van de raadsvergadering thuisgestuurd. U eet een broodje met een aantal raadsleden terwijl er uitleg wordt gegeven over het raadswerk. De agenda van de raadsvergadering wordt samen doorgenomen en natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. Als er tijd voor is krijgt u ook een korte rondleiding door het gemeentehuis. Na deze introductie neemt u plaats op gereserveerde plekken op de publieke tribune van de raadszaal om de raadsvergadering bij te wonen. Na afloop van de vergadering kunt u nog een praatje maken met de raadsleden, de burgemeester en de wethouders.

Ook Gast van de Raad zijn?

Wilt u ook een keer als speciale gast van de raad worden ontvangen? Of wilt u eerst meer weten? Neem dan contact op met de griffie via telefoon (0512) 386 299 of per e-mail: griffier@opsterland.nl

Ook buiten Gast van de raad om bent u natuurlijk altijd van harte welkom om de raadsvergaderingen vanaf de tribune bij te wonen.