Ontvangt u als inwoner van Opsterland de gemeentelijke belastingaanslag nog op papier? Dan kunt u ervoor kiezen om aanslagen digitaal te ontvangen. Meld u daarvoor aan bij MijnOverheid, vink de gemeente Opsterland aan als organisatie waarvan u post wilt ontvangen en vul uw e-mailadres in. U krijgt uw belastingaanslagen dan voortaan via MijnOverheid en kunt ze ook raadplegen via uw persoonlijke pagina (Mijn Opsterland) op onze website.  

Direct regelen

Belastingaanslagen

Geld

Aanpak

Uw belastingaanslagen bekijken op 'Mijn Opsterland' 

Ga dan naar de link 'Belastingaanslagen' (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen'). Log in met uw DigiD op de persoonlijke internetpagina 'Mijn Opsterland' en klik vervolgens op 'Mijn Belastingen'.

Goed om te weten: 'Mijn Opsterland' toont de belastingaanslagen inclusief bedragen en taxatieverslagen. Het is géén overzicht van achterstallige betalingen. Meer weten over (achterstallige) betalingen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.

Uw belastingaanslagen bekijken op MijnOverheid

U kunt er ook voor kiezen om uw aanslagen te bekijken op MijnOverheid. Ga hiervoor naar mijn.overheid.nl

Ontvangt u de aanslagen nog niet digitaal? Meld u dan aan bij MijnOverheid.

Nieuwe inwoners

Bent u in januari of begin februari vanuit een andere gemeente in Opsterland komen wonen? Dan is het mogelijk dat de aanslag pas later voor u klaarstaat. 

Tips

Documenten bekijken

Voor het bekijken van sommige documenten op 'Mijn Opsterland' heeft u een PDF reader nodig. Heeft u geen PDF reader? U kunt het programma Adobe Acrobat Reader kosteloos downloaden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland