Opsterland ligt middenin het Friese woudengebied en is wat betreft grondoppervlak een van de grootste gemeenten in Friesland. In de 16 karakteristieke en bruisende dorpen en het buitengebied wonen zo’n 30.000 inwoners. Bijzonder aan onze gemeente is het landschap met bos, heide, natuurgebieden, grasland, kanalen en veengebieden. Dit landschap in combinatie met rust, ruimte en goede bereikbaarheid maken Opsterland tot een erg aantrekkelijke woon- en recreatiegemeente.

Opsterland ligt langs de snelweg A7 en N381 en is daardoor uitstekend bereikbaar. Grote plaatsen als Heerenveen en Drachten zijn in 10 minuten bereikbaar en Groningen en Leeuwarden binnen 30 minuten.

Ben jij op zoek naar een mooie baan voor 28 tot 32 uur per week waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een duurzaam en toekomstbestendig Opsterland? Een baan waarin jij het verschil gaat maken voor onze inwoners? Wil jij anderen inspireren en er voor zorgen dat ons bestuur zichtbaar en benaderbaar is? Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken een scherpe, fris denkende en gepassioneerde

Communicatie adviseur met als specialisme bestuurscommunicatie

Wat ga je doen?

Als ervaren adviseur bestuurscommunicatie speel je tijdig in op de behoeftes van het bestuur. Dat doe je door te sparren over de inhoud en vorm van de communicatie, te ondersteunen en de publieke opinie te volgen, zowel in- als buitenshuis. Ook houd je het overzicht over de projecten, portefeuilles en taken waar de bestuurders verantwoordelijk voor zijn. Dit alles vanuit je vakgebied communicatie.

Je vindt proactief oplossingen voor hun communicatie uitdagingen. Door media-uitingen, de publieke opinie en projecten te monitoren, te analyseren en te interpreteren, kom je tot een gedegen en helder onderbouwd communicatieadvies. Je vertaalt (complexe) politieke bestuurlijke thema’s naar concrete strategieën en kernboodschappen.

Vanuit het vakgebied communicatie ben jij de sparringpartner voor de bestuurders en draag je met jouw visie en bewezen expertise bij aan de opgaven vanuit het coalitieakkoord. Je begeleidt de bestuurders bij het voorbereiden van (media) optredens en denkt mee over effectieve manieren om de doelgroep te bereiken.

Je voert een actief communicatie- en persbeleid uit, waardoor je inwoners, ondernemers, collega’s en media snel en laagdrempelig informeert. In voorkomende gevallen ben je de woordvoerder namens het bestuur.

Wie ben jij?

Jij bent de sterke en ervaren adviseur waar onze bestuurders en collega’s op kunnen bouwen. Jouw scherpe, frisse geest en ruime blik zet je met plezier, ook buiten kantoortijden, in voor een optimaal resultaat. Je daagt jezelf en jouw communicatiecollega’s uit om een stap verder te denken.

Je bent bestuurlijk-politiek sensitief; je kunt goed inschatten of voorzien welke politieke besluiten genomen worden, welke maatregelen worden voorbereid en welke projecten worden uitgevoerd. Je passie voor overheden maakt dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen de regionale en landelijke overheid.

Waar land je?

In het nieuwe team Communicatie. Wij zorgen er voor dat jij en jouw collega’s een vliegende start maken. We zorgen voor een warme overdracht, maken je wegwijs binnen onze organisatie en nemen je mee in alle lopende projecten. Je maakt op informele manier kennis met het team, je collega’s en natuurlijk de bestuurders. Je bent meer dan welkom en dat voel je.

Je werkplek kan op meerdere plekken zijn: thuis, op kantoor of een andere (werk)plek. Met de tools die wij beschikbaar stellen werk je hoe en wanneer jij dat wilt. We hebben één voorwaarde: op dinsdag ben je in Beetsterzwaag, dan werken we samen en praten we bij over wat er speelt.

Wat breng jij?

  • Kennis; je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie en bent bij in ons vak, bijvoorbeeld door het lezen van blogs, sites, magazines of doordat je cursussen hebt gevolgd;
  • Een strategische kijk, die doorklinkt in je adviezen en aanpak, dat blijkt ook uit je ervaring;
  • Woordvoering, ook tijdens crisissituaties, vind je een uitdaging waar je met plezier aan werkt;
  • Samenwerken met en adviseren van bestuurders en collega-adviseurs is een uitdaging waar jij blij van wordt. Je weet je weg te vinden in de politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen;
  • Ervaring met het adviseren van bestuurders binnen de (lokale) overheid.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Schaal 10 van de cao gemeenten. Dan verdien je maximaal € 4671,-. Dit bedrag is bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Jij kiest zelf wat je met dit budget doet. In dit budget is bijvoorbeeld vakantiegeld en de eindejaarsuitkering opgenomen. Ook kun je extra verlof kopen en neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP;
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van diverse cursussen en trainingen. Leren van en met elkaar staat bij ons voorop: samen gaan we voor het beste resultaat;
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Als we een match zijn, zetten we dit om naar onbepaalde tijd.

Heb je nog vragen?

Bel even met Rudy Klein (teammanager Concernzaken) of stuur hem een appje via 06-10031653.

Solliciteren

Solliciteer op een manier die bij jou past; dit mag met een brief en cv, een sollicitatievideo of op een andere manier. Wij laten ons graag verrassen! Jouw reactie is welkom tot en met 31 januari 2023 via sollicitaties@weststellingwerf.nl

Andere vacatures

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland