Het betalen van de belastingaanslag kan via automatische incasso. Maar u kunt ook het bedrag in termijnen betalen. 

Aanvraag

Met een automatische afschrijving geeft u de gemeente toestemming om het totaalbedrag in tien termijnen van uw bankrekening af te schrijven. De automatische afschrijving gebeurt op iedere laatste dag van de maand. Wanneer de afschrijving twee keer mislukt, dan stopt deze. Bijvoorbeeld doordat er op het moment van afschrijven niet genoeg geld op de rekening stond.

Haalt u de automatische afschrijving zelf terug? Dan moet u het te betalen bedrag vóór de laatste betaaldatum betalen. Is de betaaldatum voorbij? Dan moet u het bedrag meteen betalen.

Wilt u gemeentelijke belastingen betalen door middel van automatische incasso? Of wilt u uw automatische afschrijving van de gemeentelijke belastingen wijzigingen of stoppen? Vul dan het formulier "Automatische incasso aanvragen, wijzigen of stoppen" in (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen'). 

U kunt het totaalbedrag ook in maximaal drie termijnen betalen. Op het aanslagformulier staat voor welke data u de termijnen moet betalen. Noem bij uw betaling het aanslagnummer. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opterland