Bakkeveen (Bakkefean) is een prachtig dorp vlakbij het drie provinciënpunt van Friesland, Groningen en Drenthe. Een ongewoon stukje Friesland waar het bos, de heide en duinen de boventoon voeren. Een dorp waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen maar ook vakantie kunt vieren. Want Bakkeveen heeft voor ieder wat wils.

Bij Bakkeveen liggen de Bakkeveense Duinen. Dit is een heide- en bosgebied dat onaangeroerd is door de veenontginning in de 19e eeuw. Zo zag heel Zuidoost- Friesland er twee eeuwen geleden uit. Vanuit de enige schaapskooi in Friesland wordt de aangrenzende heide van Allardsoog en de heide van Bakkeveen door een schaapskudde begraasd.

Bakkeveen ligt in het oostelijk stroomgebied van het riviertje het Koningsdiep of Alddjip dat ten noordoosten van Bakkeveen ontspringt. Het beekdal van het Alddjip zal langzamerhand zijn oorspronkelijke kronkelende loop terugkrijgen.

Landgoed de Slotplaats bij Bakkeveen is één van de grotere Friese bosgebieden met een sterrenschans, een klassieke tuin met slotgracht en statige beukenlanen. 

Meer informatie over Bakkeveen vindt u op www.bakkeveen.nl.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Wonen