Onlangs zijn de aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Hierop moet de omzet die men heeft gehad over het belastingjaar 2020 ingevuld worden. Op basis van de aangifte wordt er in mei 2021 een aanslag toeristenbelasting opgelegd.

Belastingplichtig

Als u een overnachting aanbiedt tegen betaling in elke vorm, bent u belastingplichtig voor toeristenbelasting. Dus als hotelhouder, houder van pension, camping, bed and breakfast, enzovoort. Ook wanneer u via Airbnb verhuurt, bent u belastingplichtig voor de Toeristenbelasting. U kunt het tarief doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht. 

Aangifte toeristenbelasting

Geeft u mensen de gelegenheid om tegen betaling te overnachten? Dan moet u hiervoor aangifte toeristenbelasting indienen bij de gemeente. Dit kunt u ook digitaal doen vul hiervoor het formulier 'Aangifte toeristenbelasting' in.

Aanmeldingsplicht

Een nieuwe logiesverstrekker heeft een aanmeldingsplicht, die opgenomen is in de 'Verordening toeristenbelasting'. 

Wilt u een (nieuwe) overnachtingslocatie aanmelden bij de gemeente? Vul hiervoor het formulier 'Aanmelden nieuwe overnachtingslocatie' in.

Meer informatie

Voldoet u aan de eisen en heeft u geen aangifteformulier toeristenbelasting ontvangen of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.