Heeft u groot tuinafval, grofvuil, huisafval dat te groot en/of te zwaar is om in een container te doen, of u kunt het niet zelf wegbrengen naar de Milieustraat in Gorredijk? Maak dan een afspraak om uw grofvuil of tuinafval te laten ophalen.

Voorwaarden

Zet uw grofvuil, grof tuinafval en Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA) op de inzameldag zoveel mogelijk bij elkaar aan de openbare weg voor uw woning. Zorg ervoor dat het makkelijk op te pakken is. Denk eraan dat u geen grofvuil in dozen en/of zakken aan de openbare weg zet. Bouw/sloop, bedrijfsafval en asbest worden niet opgehaald.

Het voorrijtarief voor grof huisafval, tuinafval en/of AEEA is €47,50 bij maximaal 2 m³ voor iedere melding.

·         Bij elke extra 2 m³ grof huisafval en/of tuinafval betaalt u een verhoogd      bedrag van €40,-.

·         Voor grof huisafval betaalt u  €19,- voor iedere 1 m³.

·         Voor tuinafval betaalt u €9,50 voor iedere 1 m³.

·         Bij AEEA betaalt u € 6,- voor iedere men €47,50 voorrijkosten.

U ontvangt hiervoor een rekening van gemeente Opsterland.

Aanvraag

Direct regelen

Wilt u uw grofvuil, grof tuinafval of AEEA op laten halen? Vul dan het formulier 'Afspraak maken grofvuil ophalen' in (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen').

LET OP: u betaalt kosten voor het ophalen van grofvuil, grof tuinafval of AEEA. De uitleg van deze kosten vindt u in het formulier.

U kunt uw grofvuil en/of groot tuinafval ook aanmelden via de Omrin Afvalapp(externe link) of via het Service Ynformaasje Punt (SYP)(externe link) van Omrin.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland