Deze bijzondere dag staat helemaal in het teken van jullie samen. En trouwen kun je bijna overal, je hebt alleen een trouwambtenaar nodig. En laat ik dat nou zijn. Je zou kunnen zeggen: ik ben een trouwmevrouw, want buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) is zo’n mond vol. In jullie geval is dat binnen de gemeente Opsterland, wellicht in het mooie Lycklamahûs te Beetsterzwaag.

It giet oan! Ja sizze…

Als ik de eer krijg en jullie plechtigheid mag verzorgen dan is het natuurlijk nodig om elkaar wat beter te leren kennen. Graag kom ik dan bij jullie thuis om te horen wat jullie belangrijk vinden in het leven. Jullie kinderen, hobby’s, huisdieren, werk, familiebanden en vrienden passeren de revue tussen tal van andere persoonlijke zaken. Met die informatie kan ik een trouwspeech maken waarin jullie je herkennen en waarin vrolijkheid de boventoon voert en ontroering binnen handbereik ligt. 

En de liefde is net als de natuur, mooi in alle jaargetijden met vriezen, dooien, bloeien, afsterven en opnieuw tot bloei komen. Het is jullie dag dus pas ik mij graag aan jullie wensen aan. De speech is de opmaat om jullie volmondig JA te horen zeggen. Dat is immers jullie doel om samen het verdere levenspad te bewandelen. Ik zou het een eer vinden als ik een kleine rol mag spelen op jullie bijzondere dag. 

Ik zal mij daarom kort voorstellen. Ik ben Maaija de Roos, geboren 1 maart 1965 in Kollumerzwaag. Ik woon in Oosterwolde, ben getrouwd en moeder. Ik hou van mensen, dieren en de natuur. Al sinds 1984 werk ik in de financiële wereld, weet veel van mensen maar daar kan (en wil) ik nooit over praten, bankgeheim! Ik ben actief voor en in de natuur, was jarenlang betrokken bij it Fryske Gea en ben bestuurslid van het Cultuurfonds. Andere hobby’s zijn; wijn & spijs, lezen, paardrijden, varen en motorrijden. Mijn natuurlijke interesse in mensen maakt dat ik graag trouwmevrouw wilde worden. 

Vrienden zeggen; “dat is je op het lijf geschreven, net iets voor jou”. Jullie overwegingen om samen verder te gaan en dat te mogen delen met jullie gasten is bij een huwelijksplechtigheid 100% aanwezig. Met de beëdiging als trouwmevrouw mag ik straks alles vertellen wat jullie mij aanreiken. Natuurlijk zal ik er alles aan doen om dit onderdeel van jullie dag onvergetelijk te maken, yn ’t Frysk, Nederlands, Duits of Engels, zodat jullie er over 5, 12,5 of 25 jaar nog met plezier aan terugdenken.

Graag tot ziens, bis bald, hope to see you en vooral OANT SJEN.

Trouwambtenaar Maaija de Roos

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Huwelijk elkaar vasthouden