Op woensdag 16 maart 2022 is de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. Partijen, die hieraan mee willen doen, moeten zich kandidaat stellen.

Kiesraad

Meer informatie over de registratie van aanduidingen, kandidaatstelling en de verkiezingen in het algemeen kunt u ook vinden op de website van de Kiesraad.

Ga naar de website van de Kiesraad

Stembureau Lycklamahûs

Registratie aanduiding

Bent u een nieuwe, lokale politieke partij? Wilt u meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezing en wilt u daarbij een partijnaam boven de kandidatenlijst zetten? Dan moet u deze naam laten vastleggen bij de gemeente. Dit wordt ‘het registreren van een aanduiding’ genoemd. U moet uiterlijk op 20 december 2021 een verzoek tot registratie hebben gedaan.

Wilt u een aanduiding registreren? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar  verkiezingen@opsterland.nl.

Kandidaatstelling

Op maandag 31 januari 2022 is de dag van kandidaatstelling. Partijen die mee willen doen moeten op deze dag hun kandidatenlijst met alle bijbehorende stukken inleveren.

Nieuwe partijen

Bent u van plan een nieuwe partij op te richten om mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezing van 2022? Of bent u een bestaande partij en wilt u voor het eerst in Opsterland meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing? Neem dan contact op met ons zodat wij u kunnen voorzien van alle benodigde informatie. U kunt uw contactgegevens sturen naar: verkiezingen@opsterland.nl

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland