De tijd dat de gemeente bepaalt wat goed voor haar inwoners is, ligt ver achter ons. De laatste jaren zien wij steeds meer initiatieven in de maatschappij ontstaan. Een initiatief in de openbare ruimte is een idee voor een aanpassing of verbetering van de leefomgeving. Belangrijk is dat u zelf kunt bijdragen. Dat kan gaan om geld, maar ook om ‘handjes’ of ‘materiaal’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen en onderhouden van plantenbakken aan lantaarnpalen of het inzaaien van ‘wilde bermen’. Als er voldoende draagvlak is voor een initiatief denken wij graag mee.

Goed om te weten

Voor een initiatief in de openbare ruimte is het belangrijk is dat u zelf bij kunt dragen. Dat kan gaan om geld, maar ook om ‘handjes’ of ‘materiaal’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen en onderhouden van plantenbakken aan lantaarnpalen of het inzaaien van ‘wilde bermen’. Als er voldoende draagvlak is voor een initiatief denken wij graag mee.

Aanvraag

Heeft u een wens voor verbetering of aanpassing in de openbare ruimte van uw straat of wijk? En kunt u daar zelf iets in betekenen? Vul dan het formulier 'Initiatief in de openbare ruimte' in (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen'). 

Door het formulier  'Initiatief in de openbare ruimte' in te dienen vraagt u bij ons aandacht voor uw idee. Als uw initiatief een kans van slagen heeft wordt er contact met u gezocht om te kijken hoe en wat we kunnen realiseren. Ook als het initiatief geen kans van slagen heeft ontvangt u van ons een reactie.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland