Zivver

Gemeente Opsterland gebruikt Zivver voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

Bericht veilig versturen

Wil je een bericht veilig versturen naar onze gemeente? Of heb je een groot bestand dat je ons wilt toesturen?

Verstuur een beveiligd bericht naar de gemeente

De gemeente wisselt vaak informatie uit met inwoners, bedrijven en samenwerkingspartners. Vaak is deze informatie vertrouwelijke en gevoelig. Om te voorkomen dat deze informatie in de handen komt van personen die hier misbruik van willen maken, is het daarom erg belangrijk dat gevoelige informatie veilig wordt verzonden.

Wat is Zivver?

Zivver zorgt ervoor dat gevoelige informatie extra wordt beveiligd. Hierdoor wordt het bericht veilig verzonden en kan alleen de ontvanger de inhoud van het bericht lezen. 

Hoe opent u een bericht dat via Zivver is verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van gemeente Opsterland via Zivver? Dan opent u dit bericht door op de link met de tekst ‘Open bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). 

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen. 

  • Hier kunt u een video vinden over hoe dit werkt.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Open bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

  • Hier kunt u een video vinden over hoe dit werkt.

Bericht openen met een verificatie e-mail

U heeft een beveiligd bericht ontvangen dat is beveiligd met een verificatie e-mail. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘e-mail sturen’. U ontvangt nu een nieuwe e-mail, klik op ‘Klik voor toegang’ om het bericht te openen. Nu kunt u het bericht lezen.

  • Hier kunt u een video vinden over hoe dit werkt.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd?

U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Meer over Zivver

Met Zivver kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. Zivver versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via Zivver, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt Zivver met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over Zivver? Neem dan contact op met de gemeente via: privacy@opsterland.nl.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland