Een Tiny House is letterlijk een 'klein huisje'. Het zijn kleine, vrijstaande woningen van maximaal 50 vierkante meter. Het is een nieuwe vorm van wonen, waar vaak ook een bepaalde levensstijl aan vast hangt (ook wel 'Tiny Living'). Klein en duurzaam wonen, met zo weinig mogelijk spullen. De bedoeling is om een zo'n klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

In 2019 heeft de initiatiefgroep Tiny House Opsterland een voorstel ingediend bij de gemeente Opsterland. Van daaruit zijn er gesprekken geweest en afspraken gemaakt.

  • De gemeente wil voor 10 jaar een stuk grond voor Tiny Houses beschikbaar stellen in Gorredijk. Na deze 10 jaar gaan wij kijken of het een succes is. Het gaat dus eerst om tijdelijke bewoning.
  • Voor dit stuk grond (4000 m2) mag de initiatiefgroep een plan maken.
  • We gaan uit van 7 Tiny Houses.
  • De bewoners van de Tiny Houses worden inwoners van Opsterland. Zij schrijven zich ook in op het adres.

Er zijn nog een paar kavels beschikbaar. Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar tinyhouseopsterland@gmail.com. U krijgt dan een nieuwsbrief met de laatste informatie. Hier staat ook een link bij met een inschrijfformulier. Reageren op de kavels kan tot en met zondag 1 mei 2022. Aanmeldingen die na deze datum binnenkomen, worden op de reservelijst geplaatst.

In april 2022 is er een nieuwsbrief gemaakt met het laatste nieuws over de Tiny Houses in Opsterland. De nieuwsbrief vindt u onderaan op deze pagina.