Wethouder Rob Jonkman gaf maandagochtend aan het begin van een nieuwe schoolweek het startsein voor de jaarlijkse Himmelwike op de Opsterlandse basisscholen.

Het startsein van de Himmelwike werd samen met de leerlingen gehouden op het schoolplein van CBS Rehoboth te Frieschepalen.

Wethouder Rob Jonkman: “Elk jaar vindt de Himmelwike plaats. Op deze manier worden basisschoolkinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs bewust van wat zwerfafval in hun eigen omgeving doet.”

De leerlingen van CBS Rehoboth gingen vervolgens gewapend met prikstokken, vuilniszakken en veiligheidshesjes op pad om de buurt van hun school weer schoon te maken.

Zwerfafval is afval dat door mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn; het vormt een bron van ergernis voor veel mensen. In samenwerking met Omrin helpt de gemeente de scholen bij deze opruimactie. Deze week gaan ruim 1.150 leerlingen op pad.

Kijk voor meer informatie op www.himmelwike.nl

Himmelwike Opsterland 2022 - Rob Jonkman
Wethouder Rob Jonkman opent jaarlijkse Himmelwike
 • Aanvraag energietoeslag

  Inwoners van Opsterland met een bijstandsuitkering hebben inmiddels de energietoeslag van 800 euro ontvangen. Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Zon schijnt op Lippe Gabriëlsplas

  Opsterland heeft er weer een zonnepark bij. Op donderdag 12 mei 2022 opende wethouder Anko Postma het nieuwe drijvende veld zonnepanelen op de Lippe Gabriëlsplas in Ureterp. Het is, na Nij Beets en Gorredijk, het derde zonnepark in de gemeente.

 • Pilot met Wijk-GGD sluit eerste kwartaal af, wat valt op?

  In de gemeente Opsterland werken, net als in andere gemeenten, partijen als GGZ Friesland, Verslavingszorg Noord-Nederland, woningcorporaties en de politie samen als het gaat om de zorg en veiligheid voor inwoners. Ondanks deze samenwerking zijn er soms inwoners die tussen wal en schip vallen met bijvoorbeeld onbegrepen gedrag als gevolg.

  Lycklamahûs
RSS feed