Zaterdag 18 september is de World Clean Up Day 2021! Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafval vrij te maken. Dat levert een schonere en veiligere omgeving op. Hiermee geven we wereldwijd het signaal af hoe belangrijk het is te leven in een schone omgeving. Ook gemeente Opsterland ondersteund de initiatieven van World Clean Up Day (initiatiefnemer hierin is de Plastic Soup Foundation).

Helpt u mee?

Samen met uw buren uw eigen omgeving schoonmaken zorgt voor meer saamhorigheid in de buurt. Want een opschoonactie heeft een positief effect op de buurt. Als je samen werkt aan een schone buurt wordt deze aantrekkelijker om in te wonen.

Iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan 

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Een ongekend succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën. Dus doe mee aan de World Clean Up Day! Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl

World Clean Up Day

Meer nieuws

RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

 

Gemeente Opsterland