Donderdagmiddag 7 juli 2022 was het feest in het Lycklamahûs in Beetsterzwaag, want daar werden elf inwoners van Opsterland genaturaliseerd. Zij legden de eed of belofte af en kregen daarna van burgemeester Ellen van Selm het officiële certificaat van het Nederlanderschap. Verder werden zij verwend met bloemen en cadeautjes. Onder het genot van echte Fryske oranjekoek werden mooie verhalen en ervaringen uitgewisseld.

Om Nederlander te worden, doorlopen mensen vaak een langdurig proces. Als het moment van naturaliseren dan eindelijk daar is, is dat een heel bijzondere mijlpaal. Daar staan we graag tijdens een samenzijn met elkaar bij stil. De afgelopen twee jaar kon dat helaas niet vanwege de coronapandemie. De naturalisaties werden toen schriftelijk gedaan. Wat mooi en bijzonder dat we nu eindelijk weer als vanouds onze nieuwe Nederlanders in het Lycklamahûs konden ontvangen! Van harte gefeliciteerd allemaal! 

Meer nieuws

 • Volgende fase herstraten Ikesingel de Hemrik

  Op maandag 22 augustus wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Verloting bouwkavels Gorredijk en Ureterp

  Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp.

  Durk Durkzs Bouwkavels
 • Aanvraag energietoeslag

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland