De gemeente Opsterland heeft een nieuwe burgemeester nodig. Inwoners kunnen vanaf vandaag meedenken via een online enquête.

De gemeenteraad van Opsterland zoekt een nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie, die bestaat uit de fractievoorzitters begeleidt deze benoemingsprocedure. Ook inwoners worden gevraagd mee te denken. Om inbreng op te halen kunnen inwoners vanaf vandaag een enquête invullen.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Bareld van der Meer, hoopt op veel reacties: “De boargemaster is der foar alle ynwenners fan Opsterlân. Foar ús is it hiel wichtich om ek it lûd fan ús ynwenners te hearren.”

 

Benoemingsprocedure
 

Na het vertrek van burgemeester Ellen van Selm heeft Opsterland een waarnemend burgemeester. Lex Roolvink is daarvoor per september benoemd door de commissaris van de Koning. De gemeenteraad krijgt daarmee de tijd om opzoek te gaan naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Deze zoektocht bestaat uit de zogenaamde benoemingsprocedure en start met het opstellen van een functieprofiel. Dit profiel schrijft de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. En dat doet de commissie graag met inbreng van de Opsterlanders.

Denkt u mee met de gemeenteraad?


Wat voor burgemeester heeft Opsterland nodig? Welke ervaring en kwaliteiten moet diegene meenemen? Van 23 december tot 9 januari kan iedereen via www.opsterland.nl/nieuweburgemeester de enquête invullen. De inbreng van inwoners neemt de vertrouwenscommissie mee in de profielschets.
Deze uiteindelijke ‘vacature’ en ook de uitkomst van de enquête is in de loop van januari te vinden op de website www.opsterland.nl/nieuweburgemeester. 

Meer nieuws

Meer informatie?

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland