De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De fiets- en voetbrug kan vanwege versnelde slijtage aan het brugscharnier niet langer worden geopend. Om de pleziervaart door te laten gaan wordt de brug daarom tijdelijk verwijderd. Pleziervaart Turfroute ondervindt geen hinder. 

Waarom?

De brug staat op de nominatie voor groot onderhoud. In voorbereiding op dit onderhoud is naar voren gekomen dat het scharnier van de brug sneller is achteruitgegaan dan vanuit de laatste controle werd voorzien. Door het versleten scharnier zou de brug in geopende toestand bij harde wind uit balans kunnen raken. De brug wordt daarom uit voorzorg tijdelijk weggehaald. Op deze manier kan de pleziervaart dit vaarseizoen ongehinderd doorvaren.

 Het is nog onduidelijk wanneer de brug terugkomt. Er wordt in eerste instantie gekeken of het mogelijk is om de bestaande brug op te knappen en weer terug te plaatsen. In dat geval kan de brug waarschijnlijk in het najaar weer in gebruik worden genomen. Over andere scenario’s moet de komende tijd meer duidelijk worden.

De brug verbindt de straten ’t Weike en ’t Leantsje voor fietsers en voetgangers. Ongeveer tweehonderd meter verderop is een alternatieve oversteek.

Meer nieuws

 • Volgende fase herstraten Ikesingel de Hemrik

  Op maandag 22 augustus wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Verloting bouwkavels Gorredijk en Ureterp

  Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp.

  Durk Durkzs Bouwkavels
 • Aanvraag energietoeslag

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met de heer H. de Boer. 

Neem hiervoor contact op met het Publiekscentrum

Buitendienst