Op maandag 26 april, tijdens de traditionele lintjesregen, feliciteerde burgemeester Van Selm vijf inwoners van Opsterland met hun Koninklijke onderscheiding. Zij werden ontvangen in het Lycklamahûs, waar de uitreiking plaatsvond.

Luitzen de Vries, Henk Modderman en Sijanda Jelsma uit Beetsterzwaag en het echtpaar Cor en Ria Hoekmeijer uit Gorredijk zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 
Al jarenlang zetten zij zich op vrijwillige basis in voor een club, vereniging, instantie, bestuur of voor mensen die hulp of zorg nodig hebben.

Koninklijke onderscheiding

V.l.n.r.: Luitzen de Vries, Sijanda Jelsma, burgemeester Ellen van Selm, Henk Modderman, Ria en Cor Hoekmeijer

Foto: Sietse de Boer

Lintjesregen

Jaarlijks worden er Koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Tijdens deze lintjesregen worden de versierselen die horen bij de Koninklijke onderscheiding opgespeld en de gedecoreerden toegesproken. Dat gebeurt in het bijzijn van familie, vrienden en de voordragers. Dit jaar in een veel kleiner gezelschap dan gebruikelijk. De lintjesregen was voor familie en vrienden thuis ook te volgen via een (besloten) livestream.  

Aanmelden

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen.
Iemand voordragen voor de lintjesregen van 2022 kan tot 1 juli 2021. Voor informatie en het opvragen van een voorstelformulier, neemt u contact op met Mandy Betten via (0512) 386 202.

Beknopte opsomming per gedecoreerde

Bent u benieuwd waarvoor de gedecoreerden onderscheiden zijn?