Gister was het nationale Mantelzorgdag. Mantelzorger bent u als u zorgt voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. 

Bij de gemeente Opsterland waarderen we onze mantelzorgers en daarom organiseren we elk jaar de mantelzorgdag. Mantelzorgers staan deze dag helemaal centraal. Dit jaar was er veel aandacht in het programma voor ontspanning en ontzorgen van mantelzorgers zelf. Dat schiet er soms namelijk wel eens bij in. 
De aanwezige mantelzorgers konden onder meer een rondje maken door het park met een wandelcoach, genieten van een stoelmassage, leren over mindfullnes en genieten van een maaltijd van maaltijdservice Uitgekookt.

Heeft u vragen over mantelzorg stel ze dan gerust aan Ria Bron of Geeske Visser van de gemeente Opsterland. U kunt hen bereiken via preventie@opsterland.nl. Op www.opsterland.nl/mantelzorg kunt u zich aanmelden als mantelzorger. U wordt dan onder andere elk jaar uitgenodigd voor deze mantelzorgdag. 

U kunt ook bij uw dorpssteunpunt terecht met vragen over mantelzorg. 

De aandacht voor mantelzorg is onderdeel van de preventieagenda
www.opsterland.nl/preventieagenda

Meer nieuws

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland