Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp. De verloting van de kavels vond plaats op het kantoor van Van Dijk Notariaat aan de Hegedyk 15 in Gorredijk.

De beschikbare kavels hebben van 29 juni tot en met 27 juli in de Sa! en op de website van gemeente Opsterland hebben gestaan. Het publiceren van de bouwkavels is een vereiste na een uitspraak van de Hoge Raad in het kader van het Didam-arrest van 26 november 2021. Hierin staat dat iedereen bij verkoop van onroerende goederen gelijke kansen moet krijgen.

Het was mogelijk om in te schrijven voor 3 particuliere en 8 bedrijfskavels. Voor de particuliere kavels waren er 2 inschrijvers die elk een andere voorkeur hadden. Beide inschrijvers krijgen nu een aanbieding. Er was interesse voor 2 bedrijfskavels, De Werf 14 en Tolbaas 29. Hiervoor waren alle inschrijvingen respectievelijk 5 en 4 geïnteresseerden.

Alle inschrijvers voor de bedrijfskavels krijgen nu een bericht met hun plaats op de lotingslijst. De nummers 1 krijgen 4 weken de tijd om te reageren, mocht hij/zij afzeggen of toch voor een andere kavel gaan, dan krijgt nummer 2 de mogelijkheid.

Alle openstaande kavels blijven op de website staan en hiervoor kan men nu rechtstreeks een reservering bij de gemeente aanvragen. De eerste die reageert krijgt de reservering, dus geen verloting meer.

Lees meer op Verkoopprocedure | Gemeente Opsterland

Meer nieuws

 • Volgende fase herstraten Ikesingel de Hemrik

  Op maandag 22 augustus wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Aanvraag energietoeslag

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Wegafsluiting Merkebuorren Wijnjewoude

  Vanaf maandag 5 september tot en met 14 oktober is de weg afgesloten tussen Merkebuorren huisnummer 96 t/m 105 in verband met wegwerkzaamheden.

  Wegwerkzaamheden

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland