Ben jij op zoek naar een baan waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame en veilige leefomgeving van maar liefst drie gemeenten? Een baan waarbij je jouw werk zelfstandig in kan delen? En waar je ook nog volop de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen? Dat gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen bij het horen van de rol van Toezichthouder Milieu binnen onze organisatie!

Voor ons team Toezicht en Handhaving zoeken wij een energieke en daadkrachtige

 • Toezichthouder specialisme Milieu (32-36 uur per week)

Wat ga je doen?

Jij zorgt samen met je team van 12 collega’s voor een duurzame en veilige leefomgeving. De ene dag voer je milieucontroles uit bij uiteenlopende bedrijven op verschillende thema’s; zoals natuur, bodem, lozingen, geluid, energie, veiligheid, lucht en afval. De andere dag handel je klachten af en plaats je onze op afstand uitleesbare geluidsmeter in het kader van geluidsoverlast. ’s Avonds doe je een controle samen met de collega’s in het kader van ondermijning. Iets later in de week vlieg je met onze drone over de maisvelden om te kijken of er hennep tussen staat. Aansluitend heb je een overleg met onze handhavingspartners en breid je daarmee ons netwerk uit. Al met al dus een afwisselende baan waar best wel iets van je gevraagd wordt.

Wie ben jij?

Jij bent een toezichthouder die bereid is om te leren. Maar ook een die met zijn eigen kennis en ervaring het team sterker wil maken. Je bent dus bovenal een teamspeler. Verder durf je buiten de geijkte paden te treden om een zaak op te lossen of los te trekken. Mogelijk heb je de opleiding Buitengewoon opsporingsambtenaar gevolgd of je bent bereid deze te volgen. Waardoor je inzetbaar wordt binnen het domein II (WABO).

Hoe ziet onze organisatie eruit?

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben de krachten gebundeld. Deze samenwerking is gericht op een optimale dienstverlening aan haar ruim 80.000 inwoners, een efficiënt werkende ambtelijke organisatie, betere kwaliteit, verminderde kwetsbaarheid en een stevige positie in de regio. Deze samenwerking is bekend onder de naam OWO. De afdeling VTH voert toezicht uit op de afgegeven vergunningen en controleert periodiek alle bedrijven in de gemeenten. Daarnaast controleren medewerkers overlastmeldingen en houden ze toezicht in de openbare ruimte. We adviseren de drie gemeenten over het te voeren VTH-beleid en over de bedrijfsvoering van de Friese Omgevingsdienst. We signaleren knelpunten in de werkomgeving, waarmee de beleidmakers gevoed worden bij het maken van nieuw of aangepast beleid.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op ons mooie kantoor in Gorredijk. Gorredijk is het grootste dorp van de gemeente Opsterland en ligt tussen Drachten en Heerenveen in, dichtbij de A7. Dit maakt dat ons kantoor makkelijk te bereiken is! Hier werken we samen met ongeveer 50 collega’s.

Het team Toezicht en Handhaving bestaat uit 12 deskundige en enthousiaste collega’s. Je komt terecht in een ‘warm nest’; de collega’s beschikken niet alleen over veel inhoudelijke kennis, maar ook over de nodige dosis humor.

Wat vragen we van jou?

 • Heb jij een afgeronde MBO of HBO opleiding met actuele kennis van milieuwet- en regelgeving.
 • Ben jij oplossingsgericht en heb je een dienstverlenende instelling?
 • Sta jij stevig in je schoenen en ben je besluitvaardig?
 • Ben jij een echte netwerker, omgevingssensitief en weet jij om te gaan met tegengestelde belangen?

Ja? Reageer dan direct!

Wat hebben we jou te bieden?

 • Je wordt, afhankelijk van je opleidingsniveau, ingeschaald in schaal 8 (MBO-niveau – max. €3732,-) of schaal 9 (HBO-niveau – max. €4.208,-) van de cao gemeenten. Beide bedragen zijn bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Jij kiest zelf wat je met dit budget doet. In dit budget is bijvoorbeeld vakantiegeld en de eindejaarsuitkering opgenomen. Ook kun je extra verlof kopen en neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP;
 • De mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken. Je ontvangt in 2022 een netto thuiswerkvergoeding van €2,- per dag;
 • Ook hanteren we flexibele werktijden! In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van diverse cursussen en trainingen. Leren van en met elkaar staat bij ons voorop: samen gaan we voor het beste resultaat;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Als we een match zijn, zetten we dit om naar onbepaalde tijd.

Collega Miranda vertelt

“ Hoi, ik ben Miranda. Als je bij ons komt werken, word ik je directe collega. Ik zal je zo goed mogelijk wegwijs maken binnen onze gemeenten. Bij een kijk in mijn agenda zal je zien dat geen dag hetzelfde is, omdat ik verschillende projecten en taken oppak, Dit geld ook voor jou straks. Ik lever een actieve bijdrage aan de verbeteringen binnen de drie gemeenten en de afdeling. Ook zorg ik voor mijn eigen professionele ontwikkeling. Hopelijk jij ook, zodat wij klaar zijn voor een duurzame en veilige toekomst!”.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact met ons opnemen door te bellen met Richard Fonk (teamleider Toezicht en Handhaving) of een WhatsApp bericht te sturen. Richard zijn telefoonnummer is 06-15087116. Hij zit klaar om al jouw vragen te antwoorden.

Solliciteren

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze kans!

Solliciteer op een manier die bij jou past; dit mag met een brief en cv, een sollicitatievideo of op een andere manier. Jouw reactie is welkom tot en met 30 juni 2022 via sollicitaties@weststellingwerf.nl

Andere vacatures

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl(externe link)

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland