Opsterland ligt middenin het Friese woudengebied en is wat betreft grondoppervlak een van de grootste gemeenten in Friesland. In de 16 karakteristieke en bruisende dorpen en het buitengebied wonen zo’n 30.000 inwoners. Bijzonder aan onze gemeente is het landschap met bos, heide, natuurgebieden, grasland, kanalen en veengebieden. Dit landschap in combinatie met rust, ruimte en goede bereikbaarheid maken Opsterland tot een erg aantrekkelijke woon- en recreatiegemeente.

Opsterland ligt langs de snelweg A7 en N381 en is daardoor uitstekend bereikbaar. Grote plaatsen als Heerenveen en Drachten zijn in 10 minuten bereikbaar en Groningen en Leeuwarden binnen 30 minuten.

Het team Ontwikkeling Ruimtelijk Domein houdt zich in de meest brede zin bezig met de inrichting van de ruimte in Opsterland. Het team bestaat uit disciplines ruimtelijke ordening, landschap, wonen, milieu & duurzaamheid, economische zaken, recreatie & toerisme, vastgoed en integrale strategische advisering. Het team levert ondersteuning en advies voor zowel algemene beleidsdoelstellingen en visies van de gemeente zelf als voor de diverse programma’s en projecten binnen de gemeente, zoals de invoering van de Omgevingswet en landschappelijke opgaven. Hierbij wordt samengewerkt met de teams Ontwikkeling Sociaal Domein, waar de maatschappelijke beleidsvelden zijn ondergebracht, en Fysiek Beheer. Het team heeft circa 30 collega’s die ervoor willen gaan om een hecht en sterk team te bouwen.

Gezien het financiële volume en de complexiteit van de financiële functie is er voor de afdeling behoefte aan een:

FINANCIEEL EXPERT (36 uur per week)

 

Je rol

Als financieel expert heb je een belangrijke adviserende en signalerende rol bij het op orde houden van de financiële stromen (monitoren, bewaken, signaleren, analyseren) binnen het ruimtelijk domein. 

 • Je signaleert tijdig (financiële) knelpunten en draagt voorstellen tot verbetering / oplossingen aan;
 • Je adviseert over - en werkt mee aan - financiële vraagstukken (bijv. omgevingswet, gemeenschappelijke regelingen, grondexploitatie) binnen je team;
 • Je bent aanspreekpunt en coördineert v.w.b. interne controle binnen het ruimtelijk domein;
 • Je bepaalt tarieven en stelt de verordeningen op binnen het ruimtelijk domein;
 • Je verzorgt managementrapportages en werkt aan de ontwikkeling van ken- en stuurgetallen;
 • Je ondersteunt bij de aanlevering van gegevens ten behoeve van de jaarrekening, de begroting en rapportages;
 • Je ondersteunt en adviseert de bij de uitvoering van het budgetbeheer.

Wat je meeneemt

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over meerjarige relevante werkervaring binnen het ruimtelijk domein;
 • Je bent onafhankelijk en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen;
 • Je bent analytisch en kunt goed hoofd- en bijzaken scheiden;

Dit kun je van ons verwachten

 • Een superleuke uitdagende en dynamische functie waarin we jou kansen bieden jezelf verder te ontwikkelen. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en
 • trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
 • Het werken bij gemeente Opsterland is uniek en veelzijdig en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, hebben we binnen de gemeente een vrij besteedbaar budget: je
  Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB is in totaal 17,05% van je salaris. Dit geld kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of de aanschaf van een fiets.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het brutosalaris maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een fulltime dienstverband.
 • Daarnaast bieden we jou een laptop van de zaak, mobiele telefoon, korting op diverse verzekeringen en de opbouw van keuzepensioen bij ABP pensioenfonds.
 • We hebben flexibele werkuren en bieden de mogelijkheid thuis te werken. In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren.
 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar en wanneer we een match zijn, wordt deze omgezet in een vaste overeenkomst.

Informatie en sollicitatie

Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Oeds Holthuis, teammanager Ontwikkeling Ruimtelijk Domein (06-23360482). Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Wim van Geel, adviseur P&O (06-83701998). Sollicitaties zijn welkom tot en met 9 december 2022 en kun je richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland via Werken in Friesland(externe link).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!

Andere vacatures

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl(externe link)

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland