Opsterland, een prachtige gemeente, waar je behalve de 16 bruisende en karakteristieke dorpen uitgestrekte natuur vindt. Grasland, heide, de bekende Zeven Wouden en veengebieden worden er doorkruist door kanalen. Samen met de dorpen,
plaatselijke belangen en onze collega’s zorgen wij ervoor dat Opsterland een prettige gemeente is om te wonen, werken en te verblijven.

We investeren in de kwaliteit van de eigen organisatie. Een slagvaardige organisatie die doet wat echt nodig is voor de dorpen en inwoners. In Opsterland willen we graag samen met anderen onze doelen bereiken.

Gemeente Opsterland zoekt ten behoeve van het bestuur een

  • Bestuursondersteuner (32 uur)

    met een frisse, enthousiaste en inspirerende open blik

Wij bieden je de kans om binnen onze gemeente aan de slag te gaan met interessante en uitdagende bestuursopdracht en projecten. Het biedt je een uitgelezen kans om je kennis en ervaring in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen op het (politiek-bestuurlijke) terrein van onze gemeente.

Je krijgt een contract voor een jaar. In dat jaar krijg je tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan het opleidingsprogramma voor jonge ambtenaren van werkeninfriesland.nl. Ook word je door een senior strategisch adviseur begeleid in je dagelijkse werkzaamheden.

Wat ga je doen?

Als bestuursondersteuner ga je aan de slag met diverse uitdagende opdrachten voor het college van B&W. Dit kunnen intern gerichte opdrachten zijn, maar ook gericht op samenwerking met andere gemeenten, de provincie of Europa. Inhoudelijk hebben de opdrachten onder andere te maken met (Europese en internationale) plattelandsvraagstukken, de samenwerking tussen stad en platteland, een samenwerking met UN-Habitat, de sustainable development goals van de VN. Naast tijdelijke opdrachten ben je ook contactpersoon van Opsterland voor de P10, het netwerk van grote plattelandsgemeenten, en lid van de werkgroep Europa van de P10. Ook fungeer je als contactpersoon Europa voor de gemeente in het Europa netwerk Fryslan, de VFG en de VNG.

Wat vragen we van je?

Je bent in staat om snel inzicht te hebben in de materie en de problematiek van een opdracht. Je bent sociaal vaardig, dus je verzamelt gemakkelijk mensen om je heen die je daarbij nodig hebt.

Je durft vragen te stellen, ergens een mening over te vormen en hebt het lef om buiten de gebaande paden te gaan.

Welke competenties heb je?

  • Je kunt regisseren (netwerken, verbinden, samenwerken en loslaten);
  • Je hebt bestuurlijk/politieke en organisatiesensitiviteit;
  • Je bent ondernemend, proactief, creatief, kan aanpakken en hebt lef;
  • Je bent autonoom;
  • Je bent een strateeg, hebt een helikopterview, bent analytisch en kunt verbanden leggen;
  • Je bent adviesvaardig, hebt zelfreflectie en een goed incasseringsvermogen;
  • Je spreekt goed Engels.

Welke achtergrond heb je?

Je hebt een afgeronde Hbo- of universitaire opleiding, bijvoorbeeld richting bestuurskunde, en maximaal twee jaar werkervaring. Je hebt affiniteit met maatschappelijke vraagstukken. Je hebt bij voorkeur enige ervaring in een overheidsorganisatie en bent geïnteresseerd in de (lokale) politiek.

Wat bieden we jou?

Een supermooie kans om je breed te ontwikkelen, in een organisatie die in verandering is! Én daarin het verschil te maken! Een opleidingsprogramma, gericht op kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling en goede begeleiding. Je krijgt binnen en buiten de gemeente alle gelegenheid om een netwerk op te bouwen.

We bieden je een contract voor 32 uur voor de duur van een jaar. Je startsalaris bedraagt € 2.865,- bruto per maand (schaal 9 op basis van 36 uur). Dit is exclusief 17,05% aan secundaire arbeidsvoorwaarden in het kader van het individueel keuzebudget.

Sollicitatie en informatie

Herken jij je in het profiel? Solliciteer dan op een manier die het beste bij jou past. Bijvoorbeeld door het insturen van een filmpje of brief met cv.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, bel dan met Piet Brouwer, bestuurs- en directieadviseur (tel. 06-45780775). Heb je vragen over de procedure? Dan kun je bellen met het team HR (0512-386222). Sollicitaties zijn welkom tot en met 1 juli 2022 en kun je richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland via de onderstaande sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: 
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 1 juli 2022 binnen zijn.

Solliciteer

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Piet Brouwer strategisch adviseur bestuur en organisatie
0512-386222
piet.brouwer@opsterland.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
Wim van Geel HR adviseur
0512-386251
wim.van.geel@opsterland.nl

Andere vacatures

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl(externe link)

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland