Opsterland ligt middenin het Friese woudengebied en is wat betreft grondoppervlak een van de grootste gemeenten in Friesland. In de 16 karakteristieke en bruisende dorpen en het buitengebied wonen zo’n 30.000 inwoners. Bijzonder aan onze gemeente is het landschap met bos, heide, natuurgebieden, grasland, kanalen en veengebieden. Dit landschap in combinatie met rust, ruimte en goede bereikbaarheid maken Opsterland tot een erg aantrekkelijke woon- en recreatiegemeente.

Opsterland ligt langs de snelweg A7 en N381 en is daardoor uitstekend bereikbaar. Grote plaatsen als Heerenveen en Drachten zijn in 10 minuten bereikbaar en Groningen en Leeuwarden binnen 30 minuten.

Ben jij op zoek naar een baan waarin je een belangrijke bijdrage levert aan de financiële gezondheid van onze gemeente? Een baan waarbij je jouw werk zelfstandig in kan delen? En waar je ook nog volop de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen?

Dat gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen bij het horen van de vacature Adviseur Planning & Control binnen onze organisatie!

Voor ons team Concernzaken zoeken wij een nauwkeurige en kwaliteitsgerichte

 • Adviseur Planning & Control (32-36 uur per week)

Wat ga je doen?

Jij zorgt er samen met het team voor dat onze gemeente financieel gezond is en blijft. Je geeft gevraagd en ongevraagd (integraal) advies aan het bestuur, leidinggevenden en beleidsmedewerkers op het gebied van financiën. Je treedt op als hun sparringpartner bij financiële vraagstukken binnen onze organisatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Je toetst collegevoorstellen en begrotingswijzigingen op richtlijnen en locatie van de opgenomen doorrekeningen. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de begroting, voorjaarsnota en de jaarrekening en word je actief betrokken bij de accountantscontrole.

Kortom een veelzijdige functie binnen een dynamische organisatie.

Wie ben jij?

Jij bent een adviseur die reflecteert op eigen handelen. Je maakt met jouw  kennis, ervaring en persoonlijkheid het team sterker. Je bent een echte verbinder, vasthoudend, innovatief, je denkt in oplossingen en je weet in een stresssituatie het overzicht te houden. Je hebt een organisatie-brede blik, je verbindt op inhoud en je staat open voor de deskundigheid en belangen van andere teams.

Waar ga je werken?

Je gaat werken op ons mooie gemeentehuis in Beetsterzwaag. Beetsterzwaag is o.a. bekend vanwege de vele historische gebouwen en is vanwege de ligging (tussen Drachten en Heerenveen) makkelijk te bereiken via de A7. Op ons gemeentehuis werken ongeveer 250 medewerkers.

Het team Concernzaken bestaat uit deskundige en enthousiaste collega’s. Je komt terecht in een ‘warm nest’; de collega’s beschikken niet alleen over veel inhoudelijke kennis, maar ook over de nodige dosis humor.

Wat vragen we van jou?

 • Heb jij een afgeronde HBO opleiding Bedrijfseconomie of iets soortgelijks;
 • Ervaring met P&C-processen binnen de overheid;
 • Ervaring met het werken in een bestuurlijke politieke omgeving.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 (max. €4671,-) of schaal 11 (max. €5372,-) van de cao gemeenten. Beide bedragen zijn bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Jij kiest zelf wat je met dit budget doet. In dit budget is bijvoorbeeld vakantiegeld en de eindejaarsuitkering opgenomen. Ook kun je extra verlof kopen en neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP;
 • De mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken. Je ontvangt in 2022 een netto thuiswerkvergoeding van €2,- per dag;
 • Ook hanteren we flexibele werktijden! In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van diverse cursussen en trainingen. Leren van en met elkaar staat bij ons voorop: samen gaan we voor het beste resultaat;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Als we een match zijn, zetten we dit om naar onbepaalde tijd.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact met ons opnemen door te bellen met Rudy Klein (teammanager Concernzaken) of een WhatsApp bericht te sturen. Rudy zijn telefoonnummer is 06-10031653. Hij zit klaar om al jouw vragen te antwoorden.

Solliciteren

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze kans!

Solliciteer op een manier die bij jou past; dit mag met een brief en cv, een sollicitatievideo of op een andere manier. Jouw reactie is welkom tot en met 24 juli 2022 via sollicitaties@weststellingwerf.nl

Andere vacatures

 • Vacature Griffier

  Gemeente Opsterland zoekt een deskundige en communicatief vaardige griffier die stapsgewijs verder bouwt en de raad helpt te professionaliseren. Iemand die gericht is op het ondersteunen van het proces, het adviseren van de gemeenteraadsleden, maar ook sturing durft te geven en lef durft te tonen.

  Wij zoeken

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland