De stemmen zijn geteld, de uitslag is bekend! De afgelopen weken hebben alle Gordyksters kunnen stemmen op acht de overgebleven initiatieven.

Met een tegoed van €200.000 in het winkelmandje kon het geld verdeeld worden over ieders favoriet. De Gordyk was oan set! En dat heeft geleid tot de volgende winnende ideeën:

1. Het plan van School Loevestein – een familieglijbaan voor het zwembad
 

De kinderen van groep 5 hebben in overleg met zwembad de Delte een plan gemaakt voor een nieuwe familieglijbaan. “Een mooie glijbaan hebben alle kinderen iets aan. En met een familieglijbaan is het drie dubbel feest! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste wat bij de kinderen bovenkwam om Gorredijk een stuk leuker te maken, “Een glijbaan voor het zwembad!” aldus juf Janet die samen met de leerlingen aan de slag ging.

2. Een pierenbad voor zwembad de Delte

“ Een pierenbad om het zwembad aantrekkelijker te maken voor gezinnen, o.a. met een nieuw badje voor de peuters. Door de kinderen al op jonge leeftijd  meer kennis te laten maken met het zwembad, hopen we dat ze op oudere leeftijd ook vaker terug zullen komen met vriendjes en vriendinnetjes, “ vertellen de initiatiefnemers over hun plan.

3. De groene long – een mooier aantrekkelijker park

´Het park de Groene Long willen we mooier, groener en aangenamer maken. Door bomen en struiken te planten. Door fleur en kleur van bloemen en vlinders. Door de straten en huizen om het park aan het oog te onttrekken. Door een rondgaande wandelroute te maken, met banken en picknicktafels op beschutte plekken. Zo wordt het park een plaats waar je graag bent en elkaar ontmoet. Waar het voor jong en oud fijn toeven is, ‘ aldus de initiatiefnemers

4. Beweegroute Gorredijk

De beweegroute is voor iedereen uit Gorredijk die heel graag wil bewegen. “Met de Beweegroute proberen wij jou uit te dagen om een toestel te proberen door er over heen te lopen, te zwaaien of te klimmen. Op deze manier proberen we iedereen te stimuleren om meer te bewegen in de omgeving, over diverse ondergronden en dicht bij hui, schreven ze in hun plan.

We feliciteren de initiatiefnemers van de winnende ideeën! We zijn ontzettend blij met de inzet van alle initiatiefnemers die de moeite hebben genomen hun idee in te dienen, vervolgens verder uit te werken en de afgelopen tijd campagne te voeren voor hun idee. En trots op de betrokkenheid van alle Gordyksters door hun stem te laten horen om Gorredijk nóg mooier te maken en verder op de kaart te zetten,’ aldus Anko Postma, wethouder gemeente Opsterland.

De komende tijd gaat de Gemeente Opsterland samen met de initiatiefnemers van de winnende ideeën aan de slag om de projecten zo snel mogelijk te kunnen verwezenlijken.