Plegt-Vos realiseert woonwijk in Gorredijk. Plegt-Vos heeft het voormalige bedrijfsterrein van De Vries Kozijnen in Gorredijk gekocht. De onderneming en de gemeente Opsterland sluiten een overeenkomst voor de ontwikkeling van de bijzondere locatie. Hier wordt een prachtige nieuwe woonwijk gerealiseerd.

Plegt-Vos geeft het 6,5 hectare grote plan aan de Nijewei en Jodocus Heeringastraat de naam ‘De Vrieswijck’; met een knipoog naar de voormalige timmerfabriek. Het wordt een intieme buurt van 95 woningen,  rijwoningen, twee-onder-één-kappers, levensloopbestendige huizen, vrijstaande huizen en vrije kavels.

Woningmarkt

De gemeente Opsterland is enthousiast over het plan.

,,Wij willen graag dat er woonruimte is voor alle inwonersgroepen van onze gemeente, jong en oud. Mensen krijgen een kans om op een prachtige plek een huis te verwerven en er komt doorstroming op de krappe woningmarkt. Bovendien wordt een lelijke plek nu goed ingevuld. Voor Gorredijk is dit een fantastische ontwikkeling’’, vindt wethouder Anko Postma. 

Tuindorp

‘De Vrieswijck’ krijgt het karakter van een Tuindorp. Dat betekent: oog voor detail, veel groen en lommerrijke lanen. In het hart van het plan komt een waterpartij als centrale ontmoetingsplek.  De gemeente speelt een belangrijke rol bij het inrichten van de openbare ruimte. De huizen worden met een hoge duurzaamheidsambitie gerealiseerd.

In april organiseert Plegt-Vos een informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden , waar de plannen inhoudelijk worden toegelicht. Ook wordt het plan voorgelegd aan Plaatselijk Belang.

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Voet- en fietsbrug Kortezwaag vanaf 4 juli gestremd

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De fiets- en voetbrug kan vanwege versnelde slijtage aan het brugscharnier niet langer worden geopend. Om de pleziervaart door te laten gaan wordt de brug daarom tijdelijk verwijderd. Pleziervaart Turfroute ondervindt geen hinder. 

  Gorredijk
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland