De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben onder de naam OWO de krachten gebundeld. Deze samenwerking is gericht op een optimale dienstverlening aan haar ruim 80.000 inwoners, een efficiënt werkende ambtelijke organisatie, betere kwaliteit, verminderde kwetsbaarheid en een stevige positie in de regio.

Heb jij ervaring binnen de overheid en ben jij als teamleider in staat om jouw medewerkers optimaal te motiveren? Haal jij er plezier uit om het beste uit je team te halen? Vind jij het een uitdaging om processen te stroomlijnen?  Dan word jij vast enthousiast van de vacature teamleider Advies en Ondersteuning binnen onze organisatie!

De afdeling OWO-VTH voert voor de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland vergunningverlening, toezicht en handhaving taken in de fysieke leefomgeving uit. De afdeling bestaat uit de teams Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving en Advies & Ondersteuning.

Voor het team Advies en Ondersteuning zoeken wij een:

TEAMLEIDER (32-36 uur)

Waar hebben wij jou voor nodig?

Als teamleider heb je leiderschap en lef; je kunt keuzes maken en doorzetten. Je bent integraal verantwoordelijk voor alle zaken binnen het team. Je bent een belangrijke schakel tussen de ketenpartners en OWO-VTH.  Je vertaalt samen met het managementteam de organisatiedoelstellingen in concreet te behalen resultaten. Je pakt een rol in het optimaliseren van processen binnen de afdeling. Je bent een ware coach en motivator voor je collega’s en medewerkers. Jij maakt, samen met 2 andere teamleiders en het afdelingshoofd, deel uit van het managementteam.

Waar kom je te werken?

De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben onder de naam OWO de krachten gebundeld. Deze samenwerking is gericht op een optimale dienstverlening aan haar ruim 80.000 inwoners, een efficiënt werkende ambtelijke organisatie, betere kwaliteit, verminderde kwetsbaarheid en een stevige positie in de regio.

De afdeling OWO-VTH is gevestigd in een prachtig ‘eigen’ kantoor in Gorredijk. Hier werken we samen met ongeveer 50 collega’s. Wij voeren taken uit op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Het team Advies en Ondersteuning waar jij bij komt te werken bestaat uit 18 deskundige en enthousiaste collega’s. Je komt terecht in een ‘warm nest’; de collega’s beschikken niet alleen over veel inhoudelijke kennis, maar ook over de nodige dosis humor.

Wat vragen wij van jou?

 • Heb jij een afgeronde HBO-opleiding?
 • Ben jij een  integraal (coachende) leidinggevende?
 • Kun jij heldere adviezen geven en kun je dit overtuigend presenteren?
 • Ben jij een echte teamplayer en weet je goed om te gaan met verschillende  belangen?
 • Ben jij goed in het plannen, verdelen en bewaken van de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden? Hou je hierbij het overzicht op zowel operationeel als tactisch niveau?
 • Ben jij goed in het vertalen van de strategische vergezichten naar concrete stappen voor de organisatie en het team?
 • Ben jij een echte netwerker, omgevingssensitief en communicatief sterk?
 • Wil je graag werken in een politieke omgeving?
 • Ken je de wereld van VTH of spreekt deze jou aan?

Ja? Reageer dan direct!

Wat hebben wij jou te bieden?

Een superleuke uitdagende en dynamische functie waarin we jou kansen bieden jezelf verder te ontwikkelen. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling met bijvoorbeeld diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Het werken bij VTH is uniek en veelzijdig en daar zetten we uiteraard iets tegenover:

 • De functie is ingeschaald in schaal 11. Dit betekent een salaris van tussen de € 3.701,- en       € 5.372,- bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Jij kiest zelf wat je met dit budget doet. In dit budget is bijvoorbeeld vakantiegeld en de eindejaarsuitkering opgenomen. Ook kun je extra verlof kopen en neem je deel aan de pensioenregeling bij het ABP;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van diverse cursussen en trainingen. Leren van en met elkaar staat bij ons voorop: samen gaan we voor het beste resultaat;
 • De mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken. Je ontvangt in 2022 een netto thuiswerkvergoeding van €2,- per dag;
 • We werken hybride en hebben flexibele werktijden! In overleg met je collega’s kun je privé en werk goed combineren;.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Als we een match zijn, zetten we dit om naar onbepaalde tijd.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact met ons opnemen door te bellen met Gerben Nijholt (afdelingshoofd). Zijn telefoonnummer is 0512-386215. Hij zit klaar om al jouw vragen te antwoorden.


Solliciteren

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze kans!

Solliciteer op een manier die bij jou past; dit mag met een brief en cv, een sollicitatievideo of op een andere manier. Jouw reactie is welkom tot en met 13 november 2022 via sollicitaties@weststellingwerf.nl

Andere vacatures

 • Vacature financieel expert

  Het team Ontwikkeling Ruimtelijk Domein houdt zich in de meest brede zin bezig met de inrichting van de ruimte in Opsterland. En wij zoeken hiervoor een financieel expert.

 • Accountmanager/Adviseur Wonen en Ontwikkelinititieven

  De wereld krijgt in een steeds hoger tempo te maken met veranderingen. Geen organisatie of bedrijf kan daar alleen op inspelen. Ook de overheid heeft niet meer de sturende en bepalende rol van vroeger en werkt steeds meer – vaak in tijdelijke samenwerkingsverbanden en buiten de reguliere lijnstructuur - samen met diverse partijen aan uitdagende opgaven. Vanwege de vele ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente zijn wij daarom op zoek naar een Accountmanager/Adviseur Wonen en Ontwikkelinititieven.

 • Vacature communicatie medewerker

  Ben jij op zoek naar een dynamische en creatieve functie? Een verantwoordelijke baan met veel wisselende werkzaamheden? Vind jij het een uitdaging om onze boodschap goed uit te dragen naar de inwoners? Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk voor alle vacatures op

www.werkeninfriesland.nl(externe link)

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland