Verloopt uw rijbewijs bijna of wilt u een categorie toevoegen? Dat kan sinds kort eenvoudig online via de website van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW)(externe link)

Hoe werkt het?

Om online uw rijbewijs te verlengen, gaat u naar een door de RDW erkende fotograaf om een pasfoto te laten maken. Een lijst met erkende fotografen vindt u op de website van de RDW. De fotograaf stuurt uw foto en handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. Vervolgens kunt u het rijbewijs in een aantal simpele stappen aanvragen. U betaalt via iDeal en kunt uw rijbewijs al na twee werkdagen komen ophalen. Maak daarvoor online een afspraak bij het Publiekscentrum.

Onderstaand filmpje en de website van de RDW(externe link) vertellen u meer over de procedure: 

 

Let op: eerste rijbewijs kan niet online

Als u voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, kunt u dat niet online via de RDW regelen. U moet voor uw eerste rijbewijs langskomen in het gemeentehuis. Maak daarvoor online een afspraak.

Meer weten over Rijbewijs? 

Op onze Rijbewijs-pagina vindt u meer informatie over dit onderwerp, bijvoorbeeld over de kosten, wat te doen als u het rijbewijs kwijt bent en de mogelijkheden om een rijbewijs aan te vragen.