Erfgoed is, als je goed kijkt, overal om ons heen. Dat ervoer de raad van Opsterland donderdag 11 mei tijdens een excursie waarin de historie van Opsterland centraal stond.

Gemeente Opsterland is rijk aan cultureel erfgoed en heeft de ambitie om deze historie beter te beschermen en te behouden. Vandaar dat we bezig zijn beleid te maken voor ons cultureel erfgoed.


Het begint met bewustwording: de verhalen over het historische verleden begrijpen en het verbinden van deze verhalen met elkaar. Dat was de kern van het verhaal dat de Opsterlandse raad tijdens de excursie te horen kreeg. Naast de rondgang over de Bakkeveense duinen met amateur archeoloog Roel van der Brug ging de raad in een monumentale zorgboerderij in gesprek over cultureel erfgoed. Tot slot werd een bezoek gebracht aan het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis. Hier worden archeologische vondsten uit Friesland, Groningen en Drenthe opgeslagen en bewaard. De raad van Opsterland had gisteren volledig de fokus op it ferline. Het was een interessante en waardevolle excursie.