Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen. Het RIVM verwacht een piek van 500 Covid-patiënten op de IC deze winter. Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Daarbij wil het kabinet de samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open houden. Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al gelden zoals de sluitingstijden voor de horeca en het maximale aantal van 75 procent bezoekers voor evenementen binnen zonder zitplaats.

    

   Meer weten?

   Kijk voor meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

   Meer nieuws

   • Bijeenkomst nieuwe inwoner

    Bent u in 2020 of 2021 in Opsterland komen wonen, dan maken we graag kennis met u. We nodigen nieuwe inwoners uit voor een feestelijke bijeenkomst op 2 juli. De afgelopen jaren kon dit feestje niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen maar nu ontmoeten we u graag.

    Tuinfeest
   • Opsterland presenteert nieuw college

    De gemeente Opsterland heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad aanvaardde op dinsdagavond 21 juni de vorming van de nieuwe coalitie en de benoeming van de vier wethouders in het college.

    Nieuw college
   • Wegwerkzaamheden - Wegafsluiting Skûtsje in Gorredijk

    De wegafsluiting Skûtsje in Gorredijk start op 27 juni en duurt tot en met 1 juli 2022.

    wegwerkzaamheden verboden in te rijden
   RSS feed

   Corona

   Bekijk de actuele nieuwsberichten over het coronavirus.

   Nieuws corona

   Corona boodschappen quarantaine