Oranje, dat is vanaf donderdag 25 november de kleur van het Lycklamahus aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. De gemeente Opsterland vraagt daarmee aandacht voor Orange the World, een internationale campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen meisjes en vrouwen. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld, in Nederland is dat zelfs 45% van alle vrouwen en meisjes.

Medestanders

Dit jaar richt de campagne zich op iedereen. Want iedereen kan als #medestander helpen. Door het taboe te doorbreken, de cultuur te veranderen, helpen als je iets ziet in je omgeving. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestanderpledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. Teken de pledge (belofte) en wordt #medestander.

Niet pluis?

Het houdt niet op, totdat we samen iets dóen. Heeft u een gevoel dat het ergens ‘niet pluis’ is? Deel uw zorgen met Veilig Thuis Friesland op www.veiligthuisfriesland.nl of bel ze op 0800-2000. Zij geven u advies wat u in zo’n situatie kunt doen.

Orange the world logo
Foto: Orange the world

Meer nieuws

  • Op maandag 29 november vindt er vanaf 19.30 uur een oriënterende raadsbijeenkomst plaats. Vanwege de coronacrisis komt de gemeenteraad niet bij elkaar in de raadzaal in Beetsterzwaag, maar wordt er via een digitale liveverbinding vergaderd.
    Gemeenteraad raadzaal
  • Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur. Ze gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.
    Coronabewijs
  • Door bestratingswerkzaamheden is een gedeelte van de Sjoelstrjitte in Gorredijk vanaf vrijdag 26 november tot en met vrijdag 3 december afgesloten voor het doorgaande verkeer.
    Wegwerkzaamheden
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opterland