Opsterland gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Opsterland.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente. ,,Alles wat in de wereld kan gebeuren, kan ook in Opsterland gebeuren. Criminaliteit houdt niet op bij de gemeentegrens’’, aldus burgemeester Lex Roolvink.

Speciale aandacht gaat uit naar georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Dit wordt in de samenleving een steeds groter probleem. Het onderscheidt tussen legale en illegale, criminele bedrijfsvoering is hierdoor steeds lastiger te maken. Het schaadt maatschappelijke structuren en het vertrouwen van de burger. Deze vorm van criminaliteit gaat vaak gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie. Roolvink: ,,We hebben de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Meld Misdaad Anoniem draagt hieraan bij.’’

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Mensen kunnen er  meldingen doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook via meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland