De gemeente Opsterland is uitgeroepen tot 'meest grensverleggende gemeente van Nederland'. Op het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nam een delegatie van het gemeentebestuur vanmorgen de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Opsterland spant zich al jaren in voor de zogenoemde 'Global Goals' van de Verenigde Naties. Het gaat om internationale doelstellingen als duurzaamheid, klimaatverandering, samenwerking en een eerlijker, socialer wereld. Opsterland is volgens de jury van de VNG vooral grensverleggend, waar het gaat om samenwerking.

Zo heeft onze gemeente de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Leeuwarden, onder andere op het gebied van cultuur: 'Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad'.

Burgemeester van Selm: "Belangen van stad en platteland komen vaak samen. Het is goed om samen te zoeken naar duurzame oplossingen voor problemen en naar kansen. In Fryslân doen we dat samen, op een unieke wijze."

Global Goals
V.l.n.r: wethouder Anko Postma, raadslid Anneke Oosterwoud, burgemeester Ellen van Selm en wethouder Libbe de Vries.

Meer nieuws

 • Laura Meijer per 1 december griffier in Opsterland

  Mevrouw Laura Meijer (34) wordt per 1 december raadsgriffier van de gemeente Opsterland. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 10 oktober zal de gemeenteraad dit raadsbesluit nemen. De beëdiging is op een later moment in december 2022.

  Koningsdiep
 • N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer tijdelijk afgesloten

  De N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer is toe aan onderhoud. Daarom werkt de provincie de komende tijd aan de weg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de weg tijdelijk afgesloten.

  Wegwerkzaamheden
 • Betaling 500 euro energietoeslag

  Rond 22 september is de extra €500,00 energietoeslag uitgekeerd aan inwoners die eerder de energietoeslag hebben ontvangen (€800,00).

  Geldbiljetten

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland