Door de inval in Oekraïne is een grote stroom mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Opsterland is gastvrij en wil deze mensen dan ook opvang bieden. Wij hebben uw hulp hierbij nodig. Burgemeester Ellen van Selm doet namens het college en de gemeenteraad een dringende oproep:

”Ik ben geroerd door de fantastische initiatieven uit onze gemeente van inwoners die hulp en huisvesting bieden. Wij stellen dan als gemeente Opsterland ook alles in het werk om de mensen die naar onze gemeente komen, zo goed mogelijk op te vangen en ze warm welkom te heten. Daarom roep ik iedereen op die zelfstandige woonruimte  beschikbaar heeft voor Oekraïense vluchtelingen, dit zo spoedig mogelijk aan ons te melden.”

Heeft u zelfstandige woonruimte voor langere tijd beschikbaar? Geef het aan ons door.

Het gaat om:

 • zelfstandige woonruimte met eigen voorzieningen (sanitair, keuken etc.)
 • duur: voor een periode van 6 maanden tot een jaar.

Aanmelden zelfstandige woonruimte

Vul hierboven het formulier in als u zelfstandige woonruimte met eigen voorzieningen aan wilt bieden. Ook kunt u zich op het formulier aanmelden als vrijwilliger.

Wij vragen om uw gegevens, zodat wij de vluchtelingen en u ook gericht extra hulpverlening kunnen geven.

Vlag Oekraïne

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Voet- en fietsbrug Kortezwaag vanaf 4 juli gestremd

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd. De fiets- en voetbrug kan vanwege versnelde slijtage aan het brugscharnier niet langer worden geopend. Om de pleziervaart door te laten gaan wordt de brug daarom tijdelijk verwijderd. Pleziervaart Turfroute ondervindt geen hinder. 

  Gorredijk
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland