Op woensdag 15 november is de nieuwe locatie van Voedselbank Opsterland geopend door wethouder Libbe de Vries.

 Na enkele toespraken ging het in optocht met voorop de wethouder op de bakfiets van de oude locatie naar de nieuwe locatie.

Wethouder Libbe de Vries overhandigde daar de sleutel aan de voorzitter van de Voedselbank Fenke Rond. Ook bood hij producten aan voor de klanten van de Voedselbank, die hij in zijn bakfiets had meegenomen.

Wethouder Libbe de Vries op de bakfiets bij de opening van de voedselbank

Voorzitter Fenke Rond opende de grote deur, waarna de muzikanten van de Spijkerpakkenband, die binnen stonden opgesteld, begonnen te spelen.

De genodigden konden daarna het gebouw bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Met het nieuwe pand kan Voedselbank Opsterland voldoen aan de wettelijke eisen voor voedselveiligheid. Ook is er voldoende ruimte om onze cliënten te ontvangen en voor de vrijwilligers om hun werk te doen. In het oude pand kregen de cliënten een pakket, samengesteld door de vrijwilligers, uitgereikt. In het nieuwe pand kunnen de cliënten voor een groot deel hun eigen pakket samenstellen.

Voedselbank Opsterland is erg blij met het nieuwe pand. Dit kon gerealiseerd worden door de bereidheid van de gemeente het pand te kopen, de bijdragen van sponsoren en de hulp van vele vrijwilligers!