Heb je wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of je evenwicht niet zo goed meer is. Een drie- of vierwielfiets houd je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan op 14 juli naar de gratis Ontdekdag van de Fietsersbond.

Ontdekdag van de Fietsersbond

Op 14 juli vertellen ervaren fietsdocenten tijdens de Ontdekdag van de Fietsersbond alles wat je wilt weten over Driewielers. Er zijn verschillende dealers aanwezig die drie- en vierwielfietsen meenemen, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting.

Ook je eigen fiets kan omgebouwd worden naar een driewielfiets. Neem dan je eigen fiets mee en vraag naar de mogelijkheden.

Vrijheid door een Driewielfiets

Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een Ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: "Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was. Ik ben heen gegaan om te kijken. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij goed geholpen met het uitzoeken van een driewielfiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk!"

 

Doortrappen in Friesland

Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de zestien Friese gemeenten en de provincie Friesland.

Wanneer?

Datum: 14 juli

Locatie: MFC de Wier, Ureterp

Tijden: 12.00-16.00

Kijk voor meer informatie op https://www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php(externe link)

Meer nieuws

  • Prestatieafspraken voor 2023 met De Bewonersraad, Elkien, WoonFriesland en de gemeente Opsterland

    Partijen zetten in op versnelde duurzaamheid en leefbaarheid in de dorpen. De gemeente Opsterland heeft samen met de corporaties Elkien, WoonFriesland en huurdersorganisatie De Bewonersraad voor 2023 nieuwe prestatieafspraken gemaakt. Dit zijn afspraken waarin alle partijen hun bijdrage aan het gemeentelijk volkshuisvestelijk beleid van Opsterland vastleggen. Sinds 2020 komen de vier partijen gezamenlijk tot deze prestatieafspraken. Duurzaamheid, toewijzing van huurwoningen en de leefbaarheid zijn de speerpunten in deze afspraken die in december ondertekend worden.

  • Kom ook naar de ondernemerstafel

    In het kader van de dag van de ondernemer zijn wethouder Anko Postma en Harry Berga op bezoek geweest bij verschillende ondernemers in Gorredijk, Beetsterzwaag, Ureterp en Bakkeveen. Hier hebben zij uitleg gekregen over de ondernemerstafel en wat dit inhoudt.

  • Werkzaamheden Krume Swynswei Nij Beets tussen huisnummer 12 - 13

    Vanaf 12 december zijn er werkzaamheden aan de Krume Swynswei in Nij Beets tussen huisnummer 12 - 13

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland