Heb je wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of je evenwicht niet zo goed meer is. Een drie- of vierwielfiets houd je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan op 14 juli naar de gratis Ontdekdag van de Fietsersbond.

Ontdekdag van de Fietsersbond

Op 14 juli vertellen ervaren fietsdocenten tijdens de Ontdekdag van de Fietsersbond alles wat je wilt weten over Driewielers. Er zijn verschillende dealers aanwezig die drie- en vierwielfietsen meenemen, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting.

Ook je eigen fiets kan omgebouwd worden naar een driewielfiets. Neem dan je eigen fiets mee en vraag naar de mogelijkheden.

Vrijheid door een Driewielfiets

Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een Ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: "Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was. Ik ben heen gegaan om te kijken. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij goed geholpen met het uitzoeken van een driewielfiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk!"

 

Doortrappen in Friesland

Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de zestien Friese gemeenten en de provincie Friesland.

Wanneer?

Datum: 14 juli

Locatie: MFC de Wier, Ureterp

Tijden: 12.00-16.00

Kijk voor meer informatie op https://www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php

Meer nieuws

 • Volgende fase herstraten Ikesingel de Hemrik

  Op maandag 22 augustus wordt gestart met de volgende fase van het herstraten van de Ikesingel te Hemrik. Aannemersbedrijf A. Faber B.V. uit Bolsward gaan deze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren.

  wegwerkzaamheden verboden in te rijden
 • Verloting bouwkavels Gorredijk en Ureterp

  Op donderdag 28 juli hebben wethouder Durk Durksz en adviseur Grondzaken Wilma Huisman bij notaris Cor van Dijk de verloting bijgewoond van bouwkavels in Gorredijk en Ureterp.

  Durk Durkzs Bouwkavels
 • Aanvraag energietoeslag

  Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland