De N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer is toe aan onderhoud. Daarom werkt de provincie de komende tijd aan de weg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moeten we de weg tijdelijk afsluiten.

Wanneer?

 •  Op maandag 26 september start aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra met werkzaamheden aan de weg. Als alles volgens planning verloopt dan is het werk op vrijdag 28 oktober klaar.

 • De planning is onder voorbehoud. Eventuele onvoorziene tegenvallers, bijvoorbeeld slecht weer, kunnen ervoor zorgen dat de planning wijzigt. In de periode van de werkzaamheden is de weg tussen Bakkeveen en Waskemeer afgesloten voor verkeer.

  Omleidingsroute

  Verkeer leiden we om over de N918, de N919 en de N381 via Haulerwijk en Oosterwolde (zie bijlage). Het openbaar vervoer rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Meer informatie daarover vindt u in de bussen, bij de haltes en op www.arriva.nl/halte(externe link)

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over de werkzaamheden aan de N917? Op www.fryslan.frl/N917(externe link) vindt u alle actuele informatie. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met ons klantcontactcentrum via provincie@fryslan.frl of bellen naar 058 292 59 25 van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.

  Meer informatie over werkzaamheden en afsluitingen vindt u op https://melvin.ndw.nu/public(externe link).

Meer nieuws

 • Laura Meijer per 1 december griffier in Opsterland

  Mevrouw Laura Meijer (34) wordt per 1 december raadsgriffier van de gemeente Opsterland. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 10 oktober zal de gemeenteraad dit raadsbesluit nemen. De beëdiging is op een later moment in december 2022.

  Koningsdiep
 • Betaling 500 euro energietoeslag

  Rond 22 september is de extra €500,00 energietoeslag uitgekeerd aan inwoners die eerder de energietoeslag hebben ontvangen (€800,00).

  Geldbiljetten
 • Werkzaamheden plan Loevestein Gorredijk

  Aannemersbedrijf Baas b.v. voert werkzaamheden uit aan de nutsvoorzieningen in plan Loevestein te Gorredijk. Als gevolg van deze werkzaamheden is kruising het Skutsje / Delling voor het doorgaande verkeer afgesloten.

  Wegwerkzaamheden

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met de heer Wilmink, toezichthouder van de gemeente Opsterland. 

Neem hiervoor contact op met het Publiekscentrum

Buitendienst