Tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad van Opsterland werd op maandag 28 maart afscheid genomen van maar liefst tien raadsleden. Vier van hen ontvingen voor hun jarenlange inzet en hun maatschappelijke verdiensten een koninklijke onderscheiding.

,,We nemen afscheid van bijna de helft van de huidige gemeenteraad. We prijzen ons gelukkig dat we zo lang gebruik hebben kunnen maken van hun kennis en inzet’’, aldus burgemeester Ellen van Selm.

Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Namens de inwoners van Opsterland zette zij de vertrekkende raadsleden in de bloemetjes en bedankte ze. Bovendien benoemde de burgemeester namens de koning de volgende raadsleden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:

 • Roel Vogelzang (PvdA)
 • Marcel van Opzeeland (Opsterlands Belang)
 • Jan Harmsma (PvdA)
 • Gerrit Weening (ChristenUnie)
Koninklijke onderscheiding raadsleden
V.l.n.r.: Marcel van Opzeeland, Gerrit Weening, burgemeester Ellen van Selm, Jan Harmsma, Roel Vogelzang. Foto: Sietse de Boer

Meer nieuws

 • Aanvraag energietoeslag

  Inwoners van Opsterland met een bijstandsuitkering hebben inmiddels de energietoeslag van 800 euro ontvangen. Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen via dit formulier.

  Geldbiljetten
 • Zon schijnt op Lippe Gabriëlsplas

  Opsterland heeft er weer een zonnepark bij. Op donderdag 12 mei 2022 opende wethouder Anko Postma het nieuwe drijvende veld zonnepanelen op de Lippe Gabriëlsplas in Ureterp. Het is, na Nij Beets en Gorredijk, het derde zonnepark in de gemeente.

 • Pilot met Wijk-GGD sluit eerste kwartaal af, wat valt op?

  In de gemeente Opsterland werken, net als in andere gemeenten, partijen als GGZ Friesland, Verslavingszorg Noord-Nederland, woningcorporaties en de politie samen als het gaat om de zorg en veiligheid voor inwoners. Ondanks deze samenwerking zijn er soms inwoners die tussen wal en schip vallen met bijvoorbeeld onbegrepen gedrag als gevolg.

  Lycklamahûs
RSS feed

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland