De toneelvereniging Rjucht en Sljucht is de op één na oudste vereniging in het dorp Tijnje. Opgericht in het jaar 1872 bestaat de vereniging dit jaar dus 150 jaar. Een zeer bijzondere mijlpaal die de vereniging zaterdag 10 december heeft gevierd. Hoe bijzonder een 150-jarig bestaan eigenlijk is, bleek uit de voucher die de vereniging van wethouder Libbe de Vries heeft ontvangen. Dat gebeurde tijdens de feestelijke receptie in Café Overwijk. De grote verrassing voor de leden van de vereniging was de Koninklijke erepenning die de vereniging van burgemeester Lex Roolvink, uit naam van de Koning, in ontvangst mochten nemen. 

Optredens van Rjucht en Sljucht

Op 16 (20.00 uur), 17 (20.00 uur) en 18 december (14.00 en 20.00 uur) wordt 'A Christmas Carol (Scrooge)' van Charles Dickens  in het Fries naar voren gebracht in de stal van de boerderij van de familie Ziel Hanebuert 5 in Tijnje. Het kerststuk 'A Christmas Carol' is bewerkt door Lynn Stevens. De Nederlandse vertaling is van Mila von Klimburg. De Friese vertaling is van Baukje Stavinga.  

'A Christmas Carol' is een gezamenlijke productie van Rjucht en Sljucht en de christelijke muziekvereniging De Bazuin uit Tijnje. Zie voor kaartverkoop: www.rjuchtensljucht.nl(externe link). De voorstellingen op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag zijn uitverkocht.

Koninklijke Erepenning

Een erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling. Wilt u meer weten of een erepenning aanvragen? Meer informatie vindt u op de website van Het (externe link)Koninklijk Huis(externe link).

Koninklijke onderscheiding Rjocht en Sljocht

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland

Meer nieuws